Träning L

I torsdags så tränade Leo och jag för Ingrid. Han var jättefin stundtals men resten av passet var han en riktig surgubbe!!!! Han tyckte han skulle vara duktig att förutspå vad jag skulle göra och när jag inte skulle göra det L hade tänkt blev det kaos! Fyy va sur han blev haha! :P Stannade, surade ihop, stampade till, sparka mot skänkeln, sura lite till - sedan fram! Ett litet handtag ska fixas fram på sadeln så jag vågar säga åt han mer när han tjurar ihop, man blir ju lätt lite försiktig när man vet att hästen hoppar till när man säger åt den ordentligt och det är inte så jätte nära till backen ;) Men nu har vi ridit ut  fre-lör och sedan kommer tandläkaren antingen imorgon eller på måndag - sedan är det "2-3 dagars karens" till han får ha bett igen. Kanske kan det vara ngt i munnen som gör att han gapar och tjoar med kandaret på tävling, men vi får se :)
 
Det var bara 3 grader imorse! Brr! Men nu har solen kommit fram och det är ngt varmare - skönt ridväder :) Idag ska Diva få gå till paddocken! Ojojojoj haha:D Bara ledas runt lite så hon får se ngt annat än en stor gräshage ;)
 
Han var ändå ganska söt när han blev sur ;)

Skola!

Igår började skolan! Startade bra med en 3h håltimme haha..

Tränade för Ingrid igår med Leo, B hade en tappsko så de blev ingen träning för honom. Hade tänkt att blogga igår med hade inget nät(?). Så när jag kommer hem kommer det uppdateringar :)

Kavaj - HJÄLP!

vill ha era synpunkter och tankar kring vilken kavaj man ska välja! herregud det finns ju hur många olika som hellst! :O (vissa kavajer har en ljusare färg, men det är ju en svart jag vill ha :))
 
Animo Lei
 
Kava Epsom
 
Kingslands kavaj - det ska va den kavajen med blå/gula stripes på egentligen.
 
Kingsland Wool - tänk helsvart ;)
 
Kingsland #3
 
Pikeur Diana
 
Santa Sophia - Equiline
 
Spooks
 
tänk att piffa upp den med en stripe på kragen och sy fast "gula flärpar" (för norrländskt ord?) under knapparna! Nästan som en frack ;)
 
 
Vilken tycker ni bäst om? Vad har ni för kavaj när ni tävlar? :)

Fail bilden på Leo!

 
 
Tydligen ville inte Mr.L vara med på noterna haha, precis från en längning i galoppen och L ville bara springa mer haha!
 

Fail bild??

Ska jag vara så snäll att bjuda på den fulaste bilden som knäpptes i Övik på Leo?? Den ser riktigt hemsk ut hahahah!!!! ;D

Söndagens tävlingar

Belsac var först ut, jag hade starttid klockan 11:20. Vi skulle rida en LA.4a. Han kändes fin på framridningen, hade mera tryck än i lördags. Travdelen i programmet gick riktigt bra! Men det var i redan i skritten som det börjades tappa poäng - bakdelsvändningarna! Dom blev helt år skogen haha! Galoppen började bra tills en funktionär som satt vid banan skulle äta lunch och höll på med en plast påse - det var jätte farligt! ;) Belsac blev rädd och hoppade till lite, sedan blev han lite taggad efter det och i nästa galoppfattning tog han inte skänkeln, han stannade upp, slängde med huvudet och sedan tog jag och fattade från skritt (skulle vara från trav). Sedan gick det bra ett tag tills vi kom till påsen igen och där ska vi ju lägga en volt. B slog sig fri men hoppade inte iväg. I förvända galoppen bytte han inget alls så det var positivt! :D Vi fick 58% och hamnade 1a bakifrån ;)
 
Leos tur var klockan 16:20. En Msv.B4 var det som skulle genomföras :) Han kändes betydligt bättre på framridningen, lite kvickare och mer vaken. Men på banan började han tjaffsa med tungan(!)... Travdelen gick riktigt bra! Det var i galoppen som han började tjaffsa, lägga sig i handen och bli bakom lod. Ajabaja! Första bytet blev helt kaos, han tog inte förhållningen eller skänkeln, han gasade på lite och slängde upp huvudet sedan kom bytet - en 2a på det haha! ;) Sedan flöt det på hyffsat bra och det var ngt byte som han blev efter bak på och efter en längning bröt han av till trav. Men det blir så svårt när han blir "tung", måste hjälpa honom extra mycket och rida extra tydligt! Menmen! Vi slog iaf vårat personbästa med dom otrooligt höga procenten 58 hahah! Jag tror nästan Leo kändes sig lite för hemma i Övik, köpte ju onom därifrån - därför var han lite för "lugn och avslappnad" ;) Men hemma då gick bytena galanta, Nu ska vi träna på ännu mera  - nästan tävling blir i Umeå i september :)
 
Knäppte lite kort på ponnysarna! Eller hann egentligen bara ett ekipage, Cecilia Bergåkra Berglund och Bonnies Beauty! Fruktansvärt söt ponny! :D
 

1a Msv:B kval!

Idag så fick Belsac och jag en betydligt bättre % än förra tävlingen! Även fast det var lite segt så var det en stadig ritt utan byten i förvända galoppen! Dessutom var det inga spöken som skrämdes! :D 62.34% blev det sammanlagt! Vilket ger ett Msv:B kval! Men det ska vi inte rida förens nästa år då skolorna, förvända galoppen och bytena sitter ordentligt ;) Placeringsmässigt - strax utanför! Är supernöjd eftersom vi bara kännt varandra i 3v! Även den här gången - mycket beröm för galoppen! :D Imorgon ska vi ha lite mer tryck i traven, en LA:4 blir det då :)
 
Leo skötte sig också bra! Men jag tror han kändes sig ngt för "hemma" haha ;) Han blev lite bekväm, tappade energi - lång i formen -> bytena kaos :P Men vi fick ihop hela (jätte mycket för oss haha) 58.?% Imorgon ska vi ha mer spurt och sätta bytena, iaf mer än idag ;) Fast jag gillar inte linjerna i B4an, Leo hinner tänka för mycket, B3an var ett bra program som jag absolut kommer rida fler gånger! :D
 
Kungen ska ha koll på läget haha! ;D
 

Väntar

Nu sitter jag i bussen och väntar på att få komma ut och rida. Första start är med Belsac och det är klockan 4 - Leo klockan kvart över 5. Väldigt tajt men vi fick ta en dag uppstallningbox på ridskolan så vi går upp med båda hästarna samtidigt så byter vi grejer där. Blir spännande att se hur Leo går i B3an, gör som vanligt på framridningen - inga byten ;) Han borde känna sig lite hemma eftersom han har stått på ridklubben förut med förra ägaren :) Mamma och jag gick upp och kollade lite på tävlingarna, ponnyerna är ju för söta!! Det tar ca 15min den korta vägen, så jag tror det blir den iaf. Vi står i ett stall med 1 storhäst till och resten ponnysar, Leo är ganska rädd för små hästar hahah! Men travhästarna är mycket farligare ;)

Blankt!

 
 
Det blev betydligt bättre iaf! :D

Tävling till helgen - Övik

Lördag-söndag är det tävling i Örnsköldsvik med båda hästarna! Vi åker redan imorgon för jag startar ganska tidigt på lördag. Vi fick uppstallning på solänget (travbana nedför ridskolan) som resten av dom 40 som inte hann ta ngn plats direkt på ridskolan ;) Det tar ca 25min med häst upp till tävlingsplatsen så det gällar att ha kolla på klockan!! Vi står i ett lagomt stort stall med 5 hästar och bussen kunde vi ha direkt bredvid stallet. Tänkte ta med en cykel så man kan cykla emellan men det ska stå en motorcykel där bak oxå så det blir lite för fullt ;) Det är både ponny och häst tävlingar, NM för ponny och vanlig tävling för storhästarna. Ska ta med kameran och knäppa lite kort på ponny klasserna tror jag, det var ååååår sedan jag var på en ponnytävling och dom är ju så söta! :D
 
Klasserna blir:
 
Leo - Msv:B3 och Msv:B4 Ska försöka komma upp i klasserna lite nu, vi får se hur det går, tar det med en nypa salt haha. Har aldrig ridit B3an förut men tror faktiskt den kan passa L bättre än B4an, det är inte lika långa/raka vägar som i B4an.
 
Belsac - Msv.C1 och LA:4 Nu ska det inte bytas i förvända galoppen hahah! Tog en La.4 ist för en Msv.C2 för jag känner att vi inte riktigt klarar av den linjen i galoppen ännu, måste bli starkare i förvända först!
 
Jag känner nu att med 2 hästar så blir de proppfullt i skåpet!! Tur att det finns extra utrymme i bussen haha! :O
 

Maraton

Har inte bloggat på länge nu för jag har tagit mig tid att umgås med mina fina vänner! :) Alltid roligt att träffas under sommarlovet och umgås innan skolan börjar igen. Som vanligt kollar vi nästan alltid på film ;) och nu blev det vårat 2a maraton! För ca 3veckor sedan nördade vi igenom alla Sagan om Ringen filmerna - på 9h. Men nu blev det att nörda igenom Game of Thrones serien 1&2 på 18h haha! Vi hann nästan se klart alla avsnitt ;)

 
Bästa serien EVER! - Enligt mig alltså ;)
 

Bilder sedan Strömsund - Leonardo

 
 
 
 
 
 
 

Bilder sedan Strömsund - Belsac

 
 
 
 
 
 
 

Bilder sedan Strömsund! - Anneli & Tweed

 
 
 
 
 
 
 
Anneli och superfina Tweed! Dom kom placerad i både LB och LA klassen! :)
 
 

Tävling Strömsund - Repris!

Igår var det tävling i Strömsund och båda pållarna fick ju följa med!
 
Vi åkte ju som sagt redan på fredag för att ta den tid det behövs för hästarna att gå på bussen, det tog ca 15min för vardera att gå på, ganska snabbt ändå :) Resan gick bra, även fast mamma och jag var måttligt nervös eftersom det var första gången för båda hästarna att åka buss - men det gick jätte bra! :)
 
Tävlingen Lördag:
 
MSV:C1 - Leo: Leo startade först då vi hade efteranmält till den klassen. Ritten gick bra trots lite små missar, bla en grind och en högtalare som var farlig ;) Men L gjorde allt han skulle, visst vi kunde ha haft lite mer tryck i gångarterna, men ville inte börja göra det inne på banan när vi inte kunnat göra det på framridningen - var ganska djupt underlag och han blev fort trött. Men jag var nöjd över ritten och det resulterade 66.596%! :D Sedan var det att snabbt byta sadel på hästarna och börja rida fram Belsac!
 
MSV:C1 - Belsac: Vi började med att skritta fram ganska länge, sedan jogga igång med massa lösgörande arbete. Han kändes riktigt finså det blev väldigt mycket beröm! Man kan säga att han är som en 5åring att rida och då behövs mycket beröm för att dom ska veta att dom gjort rätt. Både i form av rösten och kroppen (klappningar). Om han gör en galoppfattning från skritt jätte bra så ger jag honom beröm i ngn av dom formerna, mycket viktigt på en sådan "ung" häst tycker jag! :) Inne på banan blev det lite spöken här och var som gjorde att han blev spänd, men de var bara att ta det lugnt och fortsätta rida. I förvända galoppen bytte han och i traven blev det ett tvärstopp i ett hörn pga ett osynligt spöke ;) Nu efteråt så kom jag på hur otroligt mycket jag satt och berömde honom när han gjorde rätt! Istället för rösten blev det klappar på halsen. Klappade honom säkert 20ggr under hela programmet, dels för att han gjorde rätt och för att han blir lugnare om han vet att det inte var "hans fel" och att de tinte var farligt. Leo berömmer jag på det viset att jag kliar honom på manken men Belsac behöver lite mer än så, än så länge ;) Men jag är jättenöjd över hans prestation!! Han har inte varit ute så mycket på tävlingar + att jag har bara haft honom i knappt 2 v :) Trots missar så blev det 59.574%! 
 
Klassen vann Leo och jag räknade ut lite snabbt - om B och jag inte hade missat grejerna och fått 6or (godkänt) ist så skulle vi fått ca 63-64%! :D Lite roligt att vi var 3st på precis samma poäng OCH på allmänna intrycket :P
 
 
 
MSV:B2 - Leo: Detta var våran 2a start i Msv:B iår! Blev en kort framridning, eftersom Leo var ganska trött sedan innan och att det inte var så lång tid från prisutd. till starten, startade först igen haha! Inne på banan var det mindre spöken, L var riktigt fin, lugn och lyhörd - men även nu kunde ha haft mer tryck i honom. Blev en fetmiss i sista bytet i galoppen, det kom 2 barn upp från diket vid banan, precis mitt framför galopplinjen haha! Banan ligger liksom på en kulle så man ser inte ner på ena sidan. Bytet blev.. ja, ganska dåligt ;) Det var en 8m volt som L tänkte lite mycket piruett i så det blev lite knas, det är ju trots allt "lite" häst att vända runt. Men resten är jag jätte nöjd över! :D Vi fick sammanlagt 64.186%! Det är ett nytt personbästa för oss i den klassen! :D:D
Nöjd som jag var gick vi in i stallet och började ta av grejorna, men det ska man tydligen inte göra förens man vet att alla ha ridit klart i klassen haha!!!!
 
 


RSS 2.0