Smockfullt...

Har varit dålig med att uppdatera på bloggen men det har varit hemskt mycket i skolan..
 
I tisdags åkte jag till Dannero med Leo för att rida ett lösgörande pass. När jag kom dit var det 8st hästar i ridhuset! Dressyr, hopp och western hästar. Det var ett rent helvete att rida faktiskt... Vissa ville inte följa högerregeln och då blev det såklart krockar, vissa gasade som en galning på långsidorna och hästar blev rädda.. Jag blev riktigt förbannad! Visa hänsyn för tusan! Man kan inte skylla på att man inte hinner räkna ut avståndet osv, då kanske man ska boka en egen tid i ridhuset om man inte kan ha koll på andra.. Argg! Det är ju absolut inte något problem på tex tävling att vara 8st i ett ridhus, men nu var det katastrof! :O
 
Idag, Torsdag, Dannero träning igen. Det blev en riktigt lång dag. Jag har varit ute i stallet/hästarna sedan klockan ca 18.00, jag kom tillbaka hem klockan kvart i 11.. Sedan var det bara in och ta en fil-tallrik med banan och försöka blogga! Meen, Leo var så himla fin idag! Var alldeles själv i ridhuset, kunde rida programvägar utan att stressa.. Han släppte till riktigtriktigt bra, rund och fin!! Övergångarna var nästintill perfekta, bytena var också väldigt bra och provade galoppdelarna i MSV:A1an och det var lugnt och fint, inte wow(!), men vi måste ju ha ngt att träna på! :) Kändes riktigt roligt att åka hem efteråt, Leo fick en bunt morötter och var hel nöjd med passet :)
 
Kul att alla har fått snö haha, här är det fortfarande hyffsat varmt och nästan ingen snö alls, den kom idag, 5mm kanske :P Men dom säger ju att nästa vecka ska det bli -25! :O Vintertäcken nästa!
 
gammal bild  från Instagram - Dressyremma  :)

Film från Enköping!

 
 

Träning på Dannero!

Igår(tisdag) kväll åkte vi till Dannero för att träna! Det var första gången vi var där så visst blev d lite vimsigt med dörrar, poletter och lampor ;) Det tog 40(!)min att åka dit, det var sjukt dimmigt! Man såg verkligen ingenting! Annars tar det ca 25min kanske :) När vi kom fram lastade vi ur och gjorde iordning oss, gick in i ridhuset och började skrittade fram. Det var redan 3st där, trevligt med sällskap! Anledning varför jag åker dit är föratt det är jättesvårt att rida hemma, alldeles för hårt i marken, nu får snön komma haha! Ridpass gick riktigt bra! jag har ju inte ridit "ordentligt" på ca 1v (pga av väder och underlag hemma) så jag blev lite smått överraskad! :) Det blev inget jätte ansträngade pass, övergångar, tempoväxlingar, lite skolor, byten och piruettearbete. Trodde L skulle vara jätte pigg vid bytena, men det gick så bra så! :) I piruettarbetet så tränar vi på det senaste vi fick lära oss av Martin. En riktigt bra övning för oss! på diagonalen-galoppsluta-samla-vänd-galoppsluta-samla osvosv. Det är en övning som flyter på väldigt bra. Men L är lite lat i högerslutan då han inte orkar ta med rumpen haha, inte lika lätt som i vänster varv :) Ikväll (torsdag) ska vi åka till Dannero igen och träna!

Enköpings tävlingen!

Lördagen: Jag red ett pass på FM för Martin och sedan åkte vi till ERK och ställde in honom i boxen ett tag innan vi skulle till framridningen. Kan ju säga att allting började redan då, han var alldeles för "på" och lyssnade ingenting. han vägrade byta till höger och busade bara på, lite frustrerande var det allt! men tänkte bara på att göra det bästa av situationen då jag skulle in på banan. Han var spänd.. Otroligt spänd, såg spöken i varenda vrå! Vi kom till första bytet i galoppdelen (Msv.B4an) sedan såg han både en fläkt och en dörr i hörnet som var precis framför honom och han vägrade gå förbi.. Vi blev utblåst för att han var istadig i mer än 30sek, en regel som jag inte hade en aning om att den fanns haha :P Men det var bara att åka tillbaka till stallet och ta nya tag inför söndagen!
 
Söndagen - FEI: Ind. Mästerskapsprog.
Ännu ett pass på morgon för Martin och sedan iväg till tävlingen, Martin hjälpte mig på framridningen och det var jag jätteglad över! Leo var så mycket mer samarbetsvillig och var riktigt fin! Både han och jag var lite trött så det blev inte en suuper ritt, för vi kunde absolut ha haft mera tryck i gångarterna, men jag fick satsa på en stadig ritt istället! :) Han var såååå duktig! Gjorde precis allt han skulle! :D Det enda som hände var att han snubblade in i skritten, men annars var det inga problem! Galoppombytena var riktigt bra! Vi höjde oss från 5or som vi brukar få till 7or hihi! :D Det var riktigt roligt att rida, och det var första gången jag tävlade det programmet, någonsin! Fick värsta chocken när jag hörde %en!! 66.05%! 2a utanför placering! Herregud haha! Det är liksom, 6-7% mer än vad vi brukar få! Och tänk om vi hade haft det där trycket, skulle procenten ändras ännu mera då? ;) Vi packade snabbt ihop, tackade för oss och började fara hemmåt, vi kom hem vid 9 tiden och på måndag morgon hade Leo inte tid att äta upp morgon maten utan skulle bara ut i hagen och rula haha!
 
Så, första kvalet till JSM 2013 och Msv:A är nu klara! Nu ska jag försöka få lika bra 2a kval så kanske vi har en chans att komma med! ;) Film finns om någon är nyfiken! :)
 

Körkort-Faser

Har klarat alla faser på körkortsteorin nu! Känns skön! Nu är det repetitioner på allt och självklart att köra kvar :) Det känns som om det är jätte många i min ålder som ska ta körkort snart, väntar ni eller ska ni ta det så fort ni fyller år? :)

Hästbussen har fått en makeover!

Nu ser den riktigt bra ut! Tänkt att lite text kan göra en sådan stor skillnad, eller vad tycker ni? :)
 

Träningen nere hos Martin

jag åkte ju som sagt ner på lovet och red för Martin, Leo hade ju redan varit där 1,5v innan. Det var riktigt nyttig träning! Leo var superfin och bytena var betyyyydligt bättre! Det blev mycket basic arbete (det kan man aldrig få nog av :)) och lite byten och piruettarbete. Dom sista dagarna var han riktigt riktigt fin! Det kändes super inför tävlingen. På fredagen blev det 2 pass då dom skulle göra ngt med taket i ridhuset men det var bara att komma in igen efteråt och fortsätta. Vi bodde i bussen hela vecka och det funkade ju såklart super ;) Det var ett jättefint ställe och visst är det bra med ett ridhus haha.. Det var lite roligt faktiskt första dagen jag skulle rida, jag tyckte inte alls det var så kallt i ridhuset så jag red alltid i en T-shirt, och alla reagerade hahah! "Emma du vet att ridhuset inte är isolerat? Det är kallt (skratt)!" "Nejdå jag är van" "Ja det är ju klart, du är ju från Norrland" ;D Dom själv sitter dom och rider i värsta vinterjackan ;) Det var jätte trevliga och det var roligt att vara där!
 
Det var ju som ett fint ställe hehe, stallet inte långt ifrån slottet! :)

Massor att berätta!

Nu ska jag ta tag i bloggandet! Det har varit en liten svacka men det har varit mycket skola och körkorts jobb. Jag har skrivit en inlägg förut, långt var det oxå, men sedan slutade blogg.se funka och allt försvann innan jag han spara så jag blev ganska sur och orkade inte skriva om haha ;)

Ett SM och Msv:A kval!Berättar mer imorgon om veckans träning och helgens tävling! Men kan säga att vi gjorde en comeback från igår då det var massa spöken i ridhuset som gjorde att vi blev utblåst - till att rida på 66% idag! Första SM kvalet och ett Msv:A kval blev det! Det blev även den bästa % jag har fått i Msv:B sedan jag började tävla storhöst! :D


RSS 2.0