tummen upp!

det gick riktigt bra att rida i paddocken igår, i början var Leo lite på tårna men lugnade sig lite eftersom, det var så mycket att kolla på överallt hihi :) Red mest lösgörande arbete, inga byten då jag ville att han skulle vara lugn och avslappnad genom hela passet, han blir ju lite piggelin av bytena ;) Massa övergångar, skolor, förvänd galopp och lite enkla byten.

Just nu sitter jag i lastbilen påväg till Näset för deras endagars tävling, det är riktigt härligt väder - sooool! :D Så jag hoppas att vädret håller i sig tills jag ridit klart. nya starttider blev det igår, min första start är redan klockan 2, så det blev lite ändringar i schemat :)
premiär tur!

I paddocken! Den har äntligen torkat upp så idag ska jag rida ett pass för första gången i år :) harvade den på eftermiddagen så den är väldigt fin just nu ;)
Åska-Regn-Hagel

Vilket skitväder det har varit idag!! Började redan efter lunch att åska inne i stan, när jag åkte hem efter skolan hade det ju såklart förflyttat sig mot "mitt håll" haha.. Diva såg så glad ut i hagen medan Leo tyckte det var super tråkigt att behöva vara ute i regnet, den där blicken man får ibland av hästarna - *ser du inte att jag är hemskt missnöjd med att vara ute i regnet, ta in mig eller ska jag behöva se mer sur ut och glo lite extra?? ;D Men efter middagen så gick jag och tog in dom, det hade faktiskt börjat lätta upp lite på himlen, skönt tänkte jag! Gjorde iordning Leo och började skritta ut, paddocken har tinat fraaaaam!!!!! Lycka! Men det är fullt med vatten nu såklart (tack regnet :)). När jag skrittat i 15min och började trava, så började det åska nå fruktansvärt och regnet bara forsade ner! Herregud.. :P och det höll ju på ett bra tag.. Sedan tänkte vädergudarna - Nä nu ska vi reta Emma lite extra! Då kom haglet, Leo var helt tokig hahah, himla roligt tyckte han! Jag satt och försökte se vart jag red samtidigt som jag höll in en häst som hade 110% energi som bara ville explodera och sadeln var ju lagomt hal och i stövlarna var det vatten i hahah, vilka problem man har! ;D När vi kom hem så var han lugn som en filbunke, genomblöta båda två. Leo jätteglad - Emma måttligt glad ;) 10min efter jag gått in i stallet igen så slutade ovädret..
 
Massagen tyckte Leo iaf väldigt mycket om! Stod och kråma sig hela tiden, så han svarade bra! :) Blir en till massage timme på lördag, då tänkte jag ändå bara ta det lugnt, skritta ut - eftersom det är tävling på söndagen! :) Tävlingen är på Näset, och de prel startlistorna säger att jag startar klockan 16:15 och 18:30, blir en Msv:C1 och en Msv:B4. Hoppas på det bästa såklart! :)
 
Vackert väder, pff...

less

På detta väder! Man ska bo utomlands haha! :D
 
Första tiden kändes verkligen såhär haha..
 
Sedan blev som om allt sa POFF från all denna snö till --->..
 
..leraaaaaaaa! Hagarna och allt annat blir så geggiga.. Och regna ska de såklart också göra.. ;) (alla bilder från google)
 
Neröver landet så är det iaf hyffsat bra underlag (vad jag har sett med egna ögon, fast har ju inte varit överallt hihi), inge snö iaf:) och snart är det kosläpp... - hjälp! I snön/leran hahah! Solen kan gärna få komma och hälsa på lite flera timmar på dagen ;)

just nu

massage! och Leo njuter för fullt haha! Vi börjar med vanlig massage sedan får vi se om det blir flera gånger och kanske prova på något annat, tex elektroterapi :)


blev ingen Högbo tävling

Som rubriken lyder, det blev ingen tävling i Högbo helgen var som varit. Kände på framridningen till C1an att det var ngt skumt, ojämt fram. Bad Anita komma och kolla och hon såg det också, h.f var det ngt knasigt med, men vi kände igenom och det var inget i benet/hoven. Men däremot så var han riktigt stram/spänd i h.bogmuskel. Det var så marginellt att man såg det nästan bara då han ökade/fick lite extra tryck i sig. Men den lilla marginalen vill jag absolut inte chansa på så strök mig såklart från c1an, gav Leo massage på kvällen och sedan var det bara att vänta på morgondagen. För vi kunde ju inte åka hem mitt i natten.. På lördag morgon så gick jag en låång tur med honom i skogen, men redan första steget ut ut boxen såg man att det satt kvar. Sprang lite med honom och det syntes fortfarande liiiite. Strök mig sedan från resten av tävlingen och började rulla hemmåt.
 
Kom sedan på vad som kanske kan ha orsakat denna muskelspänning! Leo är en riktig liten lurifax på att stå och vifta med frambenen, men det är endast i transporten, i lastbilen står han helt stilla, inget kraffs! Och det var transporten vi tog på denna tävling. Han har nog blivit lite bortskämt med att åka lastbilen och när han får åka långt i transporten blir han suris haha.. För dom åker ju helt klart mycket bättre i lastbil än transport! Högbo är ju inte jättenära heller så jag förstår om han har dragit på sig någon sort spänning i bogmuskeln om han har stått så hela vägen, man skulle haft en kamera i transporten också! "Hoppas" att det "bara" är det och inte någon allvarligare!
 
Så nu har han fått ta det lite lugnt, massage varje kväll och lite morötter, vilket han inte tackar nej till! ;) men nog skulle det vara bra om ngn riktig massör kunde komma och knåda igenom lite, och inte bara vid bogen utan hellst hela. För det är otroligt jobbigt att massaera själv haha!  Leo har inte fått någon "riktig" massage någon gång, alltså av en massör så funderar på att pröva :) Antingen blir det vanlig massage eller elektroterapi/laser! Har ingen som helltst aning om vad dom två sista är men jag har frågat runt lite och dom är väldigt nöjd med den behandlingen! Så vi får se :)

Msv:A1

har anmält mig till Leo's och min första msv:a! ska bli spännande haha! det blir på hemmaplan, Östersund, så det gör inget om det går käpprätt åt skogen ;) Hoppas att Martin kan hjälpa till lite på framridningen, även fast vi rider i samma klasser hela helgen, men det ska bli kul att komma ut och pröva ngt nytt :) det är den där serien som inte får bli för rolig bara haha ;)

Bilder

45min paus med lastbilen påväg ner, ryktning, morötter och vatten :)
 
Framme - Arphus!
 
Träning i deras superfina ridhus!
 
Framme på Segersta
 
 
Promenad :)
 
Träning dagen innan tävlingen, Sigtuna! Förstår inte varför alla går omkring i dunjacka hahah!
 
Fin hästen :)
 
bra slut på dagarna! :)
 
Super roliga dagar! Kommer åka ner igen så småningom, fick en träning på Segersta så den kommer jag absolut att använda! :)
 
Kan berätta lite kort om vad jag gjorde på Arphus, det var så att jag skulle prova en häst som jag eventuellt skulla låna hem och träna/tävla tills augusti, för då kommer ägaren hem. Arvid som rider och sköter hästen nu har fått jobb hos Mathias Rath (!!! inte avis haha;)) och kommer att åka dit i maj och kunde då inte ta med hästen. Men tyvärr blev det inget lån av hästen
 

laddar

nu håller vi på ladda inför Högbo som är i helgen, har tagit det ganska lugnt med Leo dom senaste dagarna men på torsdag blir det Dannero och hårdkörning! :) Vi åker på fredag och då startar jag en msv:c1på kvällen, sedan bli det 2 msv:b4, en på lördag och en på söndag. Roligt att ännu flera "norrlänningar" ska ner och tävla :D än vi 5 som var i sigtuna, men högbo är ju lite närmare ;)

tänkte faktiskt lägga ut filmen från sigtuna, om nu min dator vill samarbeta haha.. det är missar, ja, men allting kan ju aldrig vara perfekt :)

ska också lägga ut lite bilder från tors-lördagen, lite annat än tävlingsbilder :)

bilder från ritten

tyvärr fick jag ta bilderna från filmen, därför är dom av sämre kvalité, men det är något iaf! :) det blev ganska suddigt så det var lättare att få en bild då han stod still.
hörnet haha!
Tävlingen i Sigtuna!

Åkte ganska tidigt från Segersta så det var gott om tid när vi kom fram till Sigtuna!
 
Det var superfint väder! Soligt och plusgrader! Jag hade ändrad starttid, så jag startade 10:21. Började göra ordning leo i bussen, riktigt bra att man kan öppna väggarna emellan så det blir som att stå på en stallgång haha! :) Borsta, sadla och ta på kandaret. Sedan var det bara att gå till framridningen!
 
Red nästan 1h, var helt själv i ridhuset vilket var jätteskönt för då kunde jag verkligen rida igenom ridvägarna. Det blev mycket övergångar och Leo visade tydligt ifrån början att han var med på noterna. Traven flöt på bra, samma sak med galoppen, lite svårt med enkla bytena från början så han trodde det var B4an programet och ville gärna byta ;) När klockan närmade sig 10.00 började jag skritta bort till andra framridningen, paddocken bredvid tävlingsbanan. Skrittade tills ryttaren innan mig gick in, då började jag plocka upp Leo igen!
 
Inne på banan
Åååh va fin han var i traven! Något loj, men det flöt på riktigt bra! Bästa uppridningen på länge, en 8a! :D Det som blev var att i längningen så tappade jag stigbygeln och kunde inte trycka på så mycket, men resten av travdelen blev toppen, 7or! :D I Skritten blev han ännu lite lojjare, men inte seg. Galoppen började bra, gjorde jättefina slutor och enkla byten! Meeeeen..... Vid ingången så var det 2 tjejer som ordnade dörrarna och precis när jag skulle rida förbi så började dom sopa?? eller något som lät väldigt likt. Leo blev rädd och hoppade iväg, det var precis innan linjen med bytena, så det bästa jag kunde göra åt situationen var att lägga en volt och börja om, det blev betydligt bättre men inte bra, hellre en volt som inte skulle vara där än en häst som sticker in i ett byte och jag har noll koll på läget.. I första bytet blev han före fram, men det var marginelt, i andra blev han lite kort. Men allt som allt var det en helt okej ritt! Jag blev såklart ganska besviken på den missen och trodde inte att jag skulle få mer än 60%.. Men! Travdelen uppvägde väll för missarna och vi fick 64.4%! Såååå nära SM kval! Blev till och med en 5e plac! Så första stora tävlingen vi startar, nationell o allt, var vi så nära ett kval och vi fick en placering också! :D Toppen dag! Mads tyckte att jag skulle efteranmäla mig till Msv:a´n nästa dag, men bestämde mig för att vara nöjd med en dag, sedan kom jag på att det var en nationell klass, så det gick ju inte haha ;)
 
Vill också gratta Issa och Qu som kom 3a i samma klass! Två norrlandsryttare på placering hihi :D
 

På Segersta!

Nu har vi kommit fram till Segersta och har lastat ut och gjort iordning :) Leo står och solar i boxen, har en kompis bredvid sig men maten var tydligen viktigare haha ;)
 
Igår red jag i Arpus och idag red vi i Sigtuna!
 
Igår - Leo var lite tittig, spegel på en hel kortsida, mycket läskigt, men efter ett tag släppte det. Började som vanligt långt låg, mycket serpentiner och övergångar, red inte så länge då han stått bra länge i transporten, blev mycket skritt :) Men han gjorde superfina piruetter! Kändes nästan som om jag skulle rida ett Msv.A program imorgon haha ;) Hade hela ridhuset för mig själv så ytan fanns att rida program delar på.
 
Idag, imorse for vi till Sigtuna och red. Man fick rida på tävlingsbanan mellan 9-12, toppenbra! Det var mycket att kolla på, soptunnor, dörrar, speglar, en läktare, bokstäver med farliga plastblommor på, ljusstakar, en fläkt som lät j'vligt mycket och ojojoj hhaha! Han var på G men inte dum på någevis. Började lång låg med mycket ställning i nacken och varvbyte, serpentiner och skolor. Övergångar och tempoväxlingar blev det självklart också ;) Han gjorde riktigt fina skolor så traven känns säker, (red igenom travvägarna). Galoppen var pigg, slutorna flöt på riktigt bra och bytena blev bra dom med! :) Blev lite lång i enklabytena, men får tänka på det när jag rider fram! Hoppas på samma känsla imorgon, lite mer energi skulle nog inte vara fel :)
 
Såg även nu att Sigtuna har fixat livestreaming från tävlingen! Kul! :D HÄR kan ni se de!

rast!

nu har vi haft en paus på 45 min, passade på att kolla till Leo - han var jättevarmt så jag ryktade ett tag och slängde på honom ett fleece täcke ist :)
Det är rena rama sommar värmen här!! (tönnebro) Jag skulle lätt kunna gå i shorts och linne nu haha! men det skulle ju se lite konstigt ut eftersom all snö fortfarande är kvar, men jag välkomnar sommaren hihi, inte våren, hoppar lite mellan årstiderna ;)

on the road again

nu sitter vi i bussen på väg neröver :) Leo står lugnt och jag har maxat på med bla mat på framsätet haha ;) blir ett stopp efter halva resan för bussen och så får leo matas med morötter och vatten :)vi har precis passerat höga kusten bron, en bit kvar att åka :)

Startlistor ute!

Nu har startlistorna för helgens tävling kommit ut! Segersta håller i tävlingen med den hålls på Sigtuna ridskola :)
Jag kommer att åka ner redan på torsdagen även fast jag bara tävlar en klass/endag på lördagen, blir lite träningsdagar innan och så händer något annat speciellt! Ska nämligen till Arphus och göra en kul sak :)
 
Jag ska iaf rida FEI programmet på lördagen kl 10:53, det är en nationell tävlingen - så det blir Leo´s och min första nationella tillsammans! :) Det är bara en domare - Pia Fälth kommer att dömma oss men jag har ingen aning om vem det kan vara haha! Lite synd med bara 1 domare eftersom det skulle vara riktigt roligt med 3st - men ska det inte vara 3 om det är nationella tävlingar? :S Kommer iaf känna igen Issa, Martin, Linnea och Eklund´arna på tävlingen hihi! :)
 
Jag ligger lite lågt med förhoppningarna eftersom det ganska precis bara är storfräsare som ska dit haha, men kul ska det bli! :D
 
 


RSS 2.0