Återbesöket! Dåliga och bra besked..

Ja, jag kan väll börja med det positiva beskedet..
 
Överbenet har blivit större.. Men det är positivt då det betyder att kroppen försöker läka. 
 
Sprang först med Leo, och han var betydligt mindre halt än förra gången, men han var fortfarande väldigt trycköm..
Röntgade ganska direkt efter och på plåtarna såg man att det blivit större, sprickorna var kvar och det såg liksom "mosigt" ut i överbenet.. ojoj tänkte jag! Men då berättade vet. att det var helt normalt, att kroppen håller på att läka området men att det skulle ta väldigt lång tid..
 
Minst ett halvår skulle det ta innan det är borta och jag kanske kan börja sätta igång honom igen.. Han får inte motioneras alls under tiden och ska fortsätta gå i "sjukhage". Vi åker på återbesök med jämna mellanrum för att checka läget. Men om man räknar lite snabbt i huvudet så kommer Leo alltså stå tills typ jul eller början av 2014, om jag då får börja rida honom så tar det miiiinst 6 månader för återuppbyggnad! och då får vi börja från scratch igen, när vi väl börjar tävla igen så blir det LA klasser.. Så nästa år blir det ingen tävlingssäsong, utan ett uppbyggnadsår. Jag kommer inte att rida på huuur länge som hellst, Diva är ju inte precis ridbar i nuläget haha.. Och när jag väl börjar rida igen så kommer jag att vara en "nybörjare", det gäller att hålla igång när man håller på med ridning, man tappar väldigt lätt..
 
Idag har vi gjort några fler hagar åt Leo, eftersom dem är så små så blir dom lätt "nötta", det gäller att mocka hagen dagligen!
 
Ja vad kan jag säga, det känns ju skit men ändå bra att Leo är på bättringsvägen. Om överbenet hade suttit ca 5cm nedanför där det är idag, så skulle man kunnat operera bort det, men tyvärr är det inte möjligt i Leos läge då det sitter för nära knät..
 
 

prickig

På tisdag är det dax för återbesök! Leo är lite gladare av att ha fått större hage, men han behöver nog lite riktig motion, magen börjar växa haha! ♥ såg det jättetydligt för några dagar sedan att Leo blivit väldigt prickig i pälsen, han har varit prickig tidigare också men nu var det verkligen super tydligt! Trivselfläckar, kallas det så? :)
Syns tydligast på halsen, men man ser även på hela kroppen :) 

Schabrak!

Det var ett tag sedan jag hämtade ut det men nu tänkte jag visa det här på bloggen iaf! :) Jag specialbeställde schabraket så det skulle matcha fracken, för matchning är ju viktigt! ;) Beige aktig färg, mörkblå och blingbling kant såklart!

Ska jag skratta eller gråta?

 Vet inte om jag ska skratta eller gråta, jag kommer aldrig få ha en häst som är skadefri... Det kan aldrig vara något "normalt" typ som vanlig hälta eller hovböld, sånt som kan gå över! Näe, det ska vara allt från hjärntumörer till järnrör genom benet, vilken j*vla tur man har hela tiden... Less börjar jag bli också..
 
Lika bra att berätta allt från början..
 
I lördags (1vecka sedan) när jag red så kändes Leo helt enkelt inte bra, han var som kort i steget och var inte som han brukar vara, bestämde ganska direkt att boka en tid hos veterinären så han får gå igenom Leo ordentligt, fick tid redan någon dag efter vilket var bra!
 
Åkte dit och lastade ur, pratade med veterinären och han började med att kolla igenom Leo. Han var väldigt jämnt musklad på båda sidor ( vilket han inte var förut) så det var inget med att han var "sned" i kroppen. Sedan kollade han igenom benen, det gick bra tills han kände igenom HF där Leo har ett överben. Han reagerade väldigt mycket då han kände "igenom" det, han var öm och lite varm. Började att skritta fram och tillbaka i gången - såg inget. Travade - en antydan till att vara halt. Vet. böjde sedan igenom benet i två lägen, högt och lågt kan man säga, kände samtidigt på överbenet. När jag sprang iväg så rent av hörde jag hur halt han var.. Likadant andra rundan.. Leo var nästan 2gradigt halt på HF..
 
Veterinären klassade det här som ett "akut läge" och vi gick och röntgade direkt!
 
Måste bara säga att Leo fick mycket beröm av dom på kliniken, att han var så himla lugn och sansad! <3
 
Vet. röntgade båda frambenen för att se om det var någon stor skillnad på överbenen. Leo har ju överben på båda frambenen, men det är inte något som har stört osv.
 
På plåtarna så såg jag att något inte stod rätt till.. Vet. berättade vad det var man såg - Huden var dubbelt så tjock över HF:s överben, där såg man även att det var små sprickor i benet! Veterinären sa att det var som frakturer som uppkommit, därför är Leo så känslig där och därför har huden blivit tjockare. För kroppen säger ju åt att Nu är det dax att bygga tjockare benävnad eller vad jag ska säga, och bygga på mer på det stället där det gör ont.. Den troligste orsaken till att detta har hänt är att Leo har slagit till sig själv på överbenet, tex vid rullning eller om han bockar i hagen. Det är ingen annan häst som har gjort det för han går ensam i hagen och den är helt stubb/stockfri..
 
Ni får ursäkta min urusla förklaring men jag är inte så duktig på frakturer, tycker det är väldigt svårt att förklara vad man såg på plåtarna, skulle vara lättare att visa bilden och förklara från den, skulle vara lättare för alla att förstå..
 
Leo går i sjukhage, går på metacambehandling och får inte motioneras.. Återbesök om 3v.. Men det värsta är att Vet. aldrig sa något om hur framtiden ser ut, utan liksom det kändes som om han sa - åk hem och ge honom det här och spola benet med kallt vatten och sedan får vi se på återbesöket. Se vadå egentligen, inte hjälper vatten att läka sprickor eller? Inte ens metacam har väll en sådan "effekt"..  :(
 
Känns ganska jävligt just nu, men det brukar ju vara så att när det går som bäst så säger det bara *klick, så händer det något, och den fina pilen i utvecklingen som har stigit uppåt går drastiskt ner i botten.. 
 
Nu är det egentligen bara att vänta och höra vad Vet. säger på återbesöket... Själv så klättrar jag på väggarna, förstår inte vad man ska hitta på när man inte kan rida!! 
 
 
 
 

Inte så bra..

Förlåt för dålig uppdatering men har inte riktigt haft lust att blogga, det har hänt en sak... Kan säga såhär, det kommer inte bli någon ridning på min fina prins på väldigt länge <3 Berättar mer framöver...


RSS 2.0