Återbesöket! Dåliga och bra besked..

Ja, jag kan väll börja med det positiva beskedet..
 
Överbenet har blivit större.. Men det är positivt då det betyder att kroppen försöker läka. 
 
Sprang först med Leo, och han var betydligt mindre halt än förra gången, men han var fortfarande väldigt trycköm..
Röntgade ganska direkt efter och på plåtarna såg man att det blivit större, sprickorna var kvar och det såg liksom "mosigt" ut i överbenet.. ojoj tänkte jag! Men då berättade vet. att det var helt normalt, att kroppen håller på att läka området men att det skulle ta väldigt lång tid..
 
Minst ett halvår skulle det ta innan det är borta och jag kanske kan börja sätta igång honom igen.. Han får inte motioneras alls under tiden och ska fortsätta gå i "sjukhage". Vi åker på återbesök med jämna mellanrum för att checka läget. Men om man räknar lite snabbt i huvudet så kommer Leo alltså stå tills typ jul eller början av 2014, om jag då får börja rida honom så tar det miiiinst 6 månader för återuppbyggnad! och då får vi börja från scratch igen, när vi väl börjar tävla igen så blir det LA klasser.. Så nästa år blir det ingen tävlingssäsong, utan ett uppbyggnadsår. Jag kommer inte att rida på huuur länge som hellst, Diva är ju inte precis ridbar i nuläget haha.. Och när jag väl börjar rida igen så kommer jag att vara en "nybörjare", det gäller att hålla igång när man håller på med ridning, man tappar väldigt lätt..
 
Idag har vi gjort några fler hagar åt Leo, eftersom dem är så små så blir dom lätt "nötta", det gäller att mocka hagen dagligen!
 
Ja vad kan jag säga, det känns ju skit men ändå bra att Leo är på bättringsvägen. Om överbenet hade suttit ca 5cm nedanför där det är idag, så skulle man kunnat operera bort det, men tyvärr är det inte möjligt i Leos läge då det sitter för nära knät..
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du har inga tankar på att skaffa ytterligare en häst (en "färdig" alltså)? Eller ska du koncentrera dig på sista året i gymnasiet?

2013-07-25 @ 10:04:51
Postat av: Lizette

Oj, vad tufft. Jag lider med dig och hästen, men jag är övertygad om att ni kommer tillbaka! Kämpa på! Kram

2013-07-31 @ 11:37:53
URL: http://Lizettepadellaro.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0