Träning för Ingrid

Nu är äntligen det mesta av de störra skolarbetena klara, engelska uppsatsen är äntligen klar så nu borde jag kunna börja blogga lite till ;)
 
Jag slutade skolan vid halv 2 och for direkt hem och packade ihop sakerna till träningen. Tog in Melle och gjorde iordning honom, han fick vara gul och blå på den här träningen ;) Vi åkte sedan till Dannero när vi var klar. Jag hann se Johanna lite innan det var min och Melles tur, det var roligt att se! :D
 
Jag ville prova att träna lite på rörelserna i Intermediairen och det gjorde vi! Började med att träna lite travarbete, att inte få M att springa fort utan att hellre trava något långsammare så bakbenen kommer under mer och det blir ett mer tryck i traven, men inte så att det går fort! Efter vi klarat av det så provade jag att rida igenom travdelarna i Int, öppna på medellinjen->8m volt->sluta ut till spåret. Sluta till medellinjen->8m volt->öppna på medellinjen. Måste säga att det gick väldigt bra! Lite svårare att komma in i vänster volt än höger men så kan det vara :)
 
I galoppen började vi att träna på lite arbetspiruetter på volten, när det kändes bra gick vi vidare och gjorde sedan linjerna som dom är i programmet, det var inga större problem, M kunde verkligen det där ;) Men för att förbättra piruetterna ännu mera så började jag med att skritta linjen, börja lägga en bakdelsvänding där piruetten skulle vara, fortsätta med bakdelsv. tills den kändes bra och sedan fatta galopp i den. Var lite svårt i början men det blev bara bättre och bättre!
 
Galoppsaxen skulle vi göra för första gången någonsin haha, och den blev helt ok! I början så blev det väldigt vingligt, men så fort jag slutade att "anstränga mig allför mycket", genom att ge mindre hjälper och sitta rakt upp och ned så gick det sååå mycket bättre!! Jag tänker fortfarande att jag rider Leo haha och han behöver ibland dom där större hjälperna för att förstå vissa rörelser. Men M kan ju grejerna så han tyckte nog bara det blev jobbigt att jag gjorde för mycket så då blev det vingligt istället :) Jag ska tänkte på att inte visa alltför stora hälper, gå något längre rakt i bytet och sedan börja på slutan igen. I den här saxen så hinner man med det men ju högre upp i klasserna det blir så kommer man inte hinna med det, men då hoppas jag att vi har hittat varandra lite mera också ;)
 
Avslutade med lite serier. M har inga problem med dom men vi gjorode också såhär- ett byte, väntade till han var spikrak och lugn, byte, väntade likadant igen, byte osv. Det kunde bli 3byten emellen och ibland blev det 5. Men det viktigaste var att han inte förutspådde mig ;)
 
Jag var riktigt nöjd över den här träningen!! Med tanke på att vi inte kunnat ridat i paddocken något pga snön så gjorde M ett jättebra jobb! Så målet med att starta Int1 i slutet av nästa år är nog ingen omöjlighet! :D
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0