Icke hästrelaterat ;)

Jag går ju alltså sista året på gymnasiet och igår så hade vi våran första studentfest med Tema 80tal! Tidigt? Nejdå, vi börjar redan nu ;) Vissa har bara en studentfest men jag tror vi har planerat in iaf 4 till haha.. Var hos en kompis innan vi skulle gå ut, åt en god middag (Tacos) och sedan gjorde vi ordning oss! Aldrig sett så mycket våfflat hår haha! Färgglatt, benvärmare, hårband och stort hår! Dock skippade jag att våffla håret och hårbandet ;)
 
Det var väldigt roligt att gå ut med allihopa, alla treor var nästan där och alla var utklädda! :D Man kan faktiskt ha kul utan att supa sig full också haha, iaf dricka med måtta, jag skulle köra hem efteråt (vid 2 tiden på natten yaaaay) eftersom jag har hand om hästarna på mornarna, plus så var det skoldag dagen efter också :) 
 
Hoppas på superhjälte tema nästa gång haha!
 
 
Jag har inte satt i några hårspännen i håret därav den vridna vinkeln på huvudet och halvkonstiga ansiktsuttrycket haha! Men jag bjuder ;) Tror jag lyckades med det färggranna iaf :D
 
Fina vänner! <3
 

Longering och dagens pass

Jag har provat att longera Melle för första gången och ja vad kan jag säga, det var ju absolut inga problem alls! :) Trots kolmörker så var han stencool. Det var väldigt skönt att han kan gå på stora volter haha! Leo har liiite svårt för det där med stora volter, han vill helst att dom ska vara små så man kan låtsas vara en räzerbil i en kurva, men det blir bättre och bättre, nu är det inge räzer och något större volter har det blivit ;)
 
Dagens ridpass bestod av lite lösgörande arbete i paddocken. Som tur var regnade det inte (Lyckas pricka in ganska bra när det inte regnar haha) men det blåste något. Men det var inget som Melle brydde sig om :) Däremot var det en person som hoppade av bussen ca 100m från paddocken och hade bara reflexkläder, syntes tydligt alltså, och såklart såg ju Melle honom, men blåstirr i några sekunder och lite klappar på halsen så var han inte så värst intresserad längre :)
 
Vi började i låg run form och han började nästan genast frusta, toppen! Lite joggning med övergångar till skritt, serpentiner, gick på en 8a och även lite skänkelvikningar på det. Samma sak i galoppen - övergångar, volter, f.v galopp och enkla byten. Han var väldigt lugn och fin genom hela passet, Han gjorde riktigt bra f.v galopp samt skolor! Gjorde en ryggning och en uppridning som finish och det klarade han finfint :) Travade av honom, skrittade och sedan gick vi in. Tycker han går riktigt bra på träns! Har inte haft kandaret sen Bräcke tävlingen, ville testa lite hur han var på träns och det har jag fått ett tydligt svar på nu, väldigt bra alltså haha :)
 
Vännäs Msv:C1 - Skritt

Ridning på Moon 2

Mamma fick följa med i tisdags när jag skulle rida uppe på Moon med Melle. Det var uppehåll i regnet och solen sken faktiskt, men det var kallt.. Jag rider i min vinterjacka nu redan, dock ingen tjockare jacka under. Minusgrader på mornarna och skrapande av bilrutor :( Men nu ska det ju bli lite varmare ett tag framöver!
 
När vi var uppe på Moon så mötte vi en häst (Spännande!!). Det är inte varje dag man möter en häst här hemma haha, kanske någon gång på sommaren när det är badväder i älven, men annars är det ganska glest mellan gångerna :P Vi mötte en supergullig liten kille och hans vita, suuupersöt B-ponny! Jag blev så glad av att se dom haha! Tänk när man red b-ponny <3 Vi red iaf lite tillsammans på Moon innan han red hem igen, kul att det kommer lite hästar "hit ut" hihi, dom bor nästan granne kan man säga med mig, ett hus emellan och 600m bort :P
 
Melle tyckte nog lillponnyn var ganska söt han också ;) Han blev inte orolig eller något när ponnyn kom eller gick från oss utan han hade annat att tänka på haha! Vi körde mycket tempoväxlingar och skolor. Lite klurigt att göra skolorna när man inte har någon vägg men det ska bara flyta på bra. I galoppen så blev det lite övergångar och sedan gick jag in på en 8a och gjorde ett byte på mitten, då jag ville känna ett bra flyt och att han lyssnade på mina signaler, första bytena blev sen, seg och lite "små", men när jag inte tänker alltför mycket så blir det bättre haha, Melle blev mer lyhörd och bytena blir betydligt bättre! Efter det flöt det på fint! Avslutade med en serie på diagonalen i vart 3e, och tillsist så provade jag att göra dom på en volt. Det är en svår grej men vi lyckades! :D Han är väldigt duktig och säker i serierna så jag hoppas vi kommer ut i en Msv:A framöver så vi kan visa upp dom! :D
 
 
 
 

Ridning på Moon

Inte ridningen på månen dock ;) Moon är en gigantiskt lägda som jag brukar rida ute på :)
 
Vill ni veta en fantastisk grej? Solen kom fram idag!! Det slutade att regna när jag red ut, molnen försvann och solen tittade fram :D Blev så glad! 
 
Melle var riktigt duktig idag! Tränade mest på lösgörande övningar då det fortfarande var blött i gräset men inte geggigt. Började i låg rund form, han började frusta ganska på en gång - vilket är ett bra tecken! Gick på en 8a och gjorde tempoväxlingar med jämna mellanrum. Sedan lade jag in lite övergångar trav->skritt->trav. Efter det så blev det såklart galopp :) I ett ganska friskt tempo i början, lite tempoväxlingar och övergångar mellanåt.
 
Skritt paus
 
Tog upp formen till "tävlingsform" och började rida med lite mera tryck. Red skolorna som det ligger i C1an, det flöt på väldigt bra, tappade lite tryck i volterna men det är bara att ha det i bakhuvudet :) Provade på lite samling till passage för att få det där lilla trycket när man sätter igång till "vanlig trav", blir lite mer power-artad trav då :) I galoppen gjorde jag lite förvänd galopp och sedan provade jag att göra någon halvpiruett, vilket gick väldigt bra! :) Har ridit på träns hela veckan och ska även prova det imorgon i Östersund, tycker det är ganska bra att man vågar prova något annat än kanske kandaret, det är en bra check på lydnaden :) Hästen ska ju egentligen gå lika bra på träns som på kandar. 
 
 
 
Vännäs Msv:C1

Regn, hål i vägarna och översvämmning..

Läste aftonbladet igår och såg jag att det hade haglat i skåne, vad är detta för väder?
 
Norrlands-kaoset
Det har regnat 74mm på ett dygn, det är nästan aldrig uppehåll.. Flera vägar häromkring har blivit avstängda pga att vägarna går sönder och massa översvämmningar.. Så just nu går alla bilar förbi vårat hus, är inte van vid sådan trafik haha.. Nu är det också så att vissa skolbarn inte kommer fram till skolan, eller behöver ta omvägar på flera mil.. Känner mig faktiskt ganska lyckligt lottad att bo så "nära" skolan, än så länge har inga vägar blivit förstörda från mig till skolan.. 
 
Hästarna får gå in tidigare på dagarna nu, spara lite på hagarna och dom tycker nog inte det är så hemskt att stå inne när det väller ner regn ute ;) Paddocken är så blöööt, den blir inte djup med vattnet hinner inte rinna undan så det mesta är under vatten. Jag vill ju inte rida på den heller, dels för underlagets skull.. Det bästa är nästan att rida ut, vägarna är inte så himla blöta.. Skulle vara trevligt om man kunde få se solen haha!
 
Detta hände idag, vägen gav vika - 8m djupt och 10m brett!
 
 
 
 
alla bilder från Allehanda!
 
 

Tävling Bräcke

Åkte på en endagars tävling med Melle och mamma och det gick ju bra! :)
 
Red en Msv:C2 (.......). Det kom faktiskt lite sol på förmiddagen så då passade vi på att kolla lite på framridningen och äta något. Melle stod och kikade från stallfönstret. När jag skulle sätta ihop trollhåret på mig själv så stod jag vid skåpet och höll på, Melle stod o skrapa lite då grannen fått en morot, så slänge in en tuss hö - MEN jag gick ju och höll i håret samtidigt, såg ju minimalt vad jag höll på med haha, så när jag lutade mig fram så skallade jag ju skåpet.. Mysigt med bula hahaha :D
 
Startade ungefär mitt i klassen. Det blev väldigt besvärligt på framridningen, det hade tyvärr blivit så att allt var försenat ca 25min... Jag hade redan börjat jogga lite försiktigt sedan fick vi reda på förseningen, men det var bara att skritta och ta det lite lugnt. När tiden var "rätt" igen så började jag trava igång Melle igen. Jag måste ju erkänna att jag inte kommit tillbaka till "den gamla formen", håller på bygga upp den konditionen jag tappat, sakta men säkert ;)
 
Melle var verkligen superfin på framridningen!! Bra energi, bra form och lyhörd! Inne på banan var han också fin men vi fick några dyra missat, bla ett avbrott i galoppen 3 poäng, efter första galoppökningen på långsidan så blev han lite piggelin och började slänga med huvudet 3 poäng, jag lät honom bara vara - varför börja hålla på tjafsa och då blir det kanske värre, jag väntade hellre ut även fast det blev tokigt :) Sedan blev han liite för rak i slutorna, eftersom det är koefficient så drar det ju också ner lite. Aja, allt som allt så gick det BRA! Melle skötte sig bra, visst vi hade missar men hur många rider egentligen utan något misstag i programmet? ;) Vi fick 61.22% och hamnade på en 2a plats! Ettan hade 62.22, så om vi inte skulle fått missarna så skulle vi tagit 62% och kunnat gå upp på Msv:B, vilket jag verkligen tror är bättre program för både Melle och mig, det händer lite mer :) 
 
Eftersom det var sista klassen så var prisutdelningen inomhus, när vi kom ut på framridningen så var Melle lite på G ;) Provade att korta upp honom lite, fattade galopp, gick in på diagonalen och gjorde 5 byten i vart 3e, hur enkelt som hellst! Eftersom jag "bara" har en 20*40 bana hemma så har jag aldrig kunnat göra en ordentlig serie. Men det kunde han finfint! :D 
 
 
 
 

Strömavbrott och regn..

Herregud vilket jäkla väder!! De har regnat konstant i tre dagar nu, inte en torr fläck ute.. Hästarna är lagomt glada haha, hagarna blir halvgeggig, paddocken är full med vatten då det inte hinner rinna undan och så lite strömabrott på det ;) Ingen ström -> inget nät -> ingen bloggning..

Tävling Vännäs

Glömde helt bort att uppdatera i måndags! Måste bli en lite bättre vana ;)
 
Men iaf så åkte vi på en liten tävling i Vännäs med Melle, det är typ 2-3 tävlingar kvar det här året, sedan börjar dom väll i mars som vanligt här uppe :) Man kan ju såklart också åka neröver landet, men inte så kul om der är snö o kallt :/
 
Tävlingen!
Melle fick stå i ett litet privatstall med massa ponnisar :) Men dom skulle åka på tävling så han blev helt ensam i stallet, ingen höjdare, men tillslut så kom det en kompis och då blev han glader :)
 
Red en Msv:C1 första dagen, han var jättefin på framridningen! Han lixom skärper till sig extra mycket när han är på tävling kändes det som - nu är det allvar, måste visa min bästa sida! Inne på banan så fick han så mycket energiiii, poff - en helt annan häst haha! Det var jag inte beredd på! Blev två stora missar, dels halten i uppridningen då han också ville hälsa lite på domaren, nickade alltså ;) Sedan innan höger öppna slog han upp huvudet så den blev lite slingrig, men annars flöt det på fint! Jag var jättenöjd med ritten, fick fina kommentarer av domaren bla - En häst med power! Vi skrapade ändå ihop nästan 65% trots missar och slutade på en 3e plats! Inte jätte dåligt att komma placerad på första starten man gör tillsammans, få fina procent och vara nöjd med ritten! :D Melle skötte sig väldigt bra!
 
Söndagen red jag en Msv:C2, ett av dressyrprogramen som jag inte tycker så vidare mycet om haha.. Idag var Melle mycket lugnare inne på banan, kunde hålla ett jämnt tempo genom travdelen. Det var en bakdelsvändning som blev lite för centrerad så han skruvade sista stegen. Sedan kom galoppen hihi, ja, alltså jag kan säga så här - banan hade öppen utgång vid A, där ska man ju fatta galopp. Melle tyckte det skulle vara lite extra kul om man bara kunde gå ut där haha! Så precis när jag gav hjälpten för galoppfattning så kände jag att han drog till vänster (mot utgången). Chockad som jag blev så gjorde jag en tvärhalt, ledde in honom på rätt spår igen (var inte utanför banan med det var näära). Han blev såklart också chockad och slog upp huvudet, så det drog ju ner väldigt mycket i protokollet haha.. Efter det blev han lite taggad, enkla bytena blev lite tidiga i den förvända och han blev lite lång i formen i galoppdelen. Menmen, jag var nöjd iaf! Hur mycket kan man begära efter så kort tid tillsammans hihi :) Han skötte sig bra även fast det blev ett litet missförstånd ;) Det blev en godkänd ritt :)
 
Vi har nu ett kval till Msv.B som jag hoppas vi får nästa tävling! Tror verkligen Msv:B klasserna passar Melle mer, det händer lite mer i programet. Ju mer det hände ju mer fokuserad blir han (och jag) ;)
 
Ida Zäll var jättegullig och fotade när jag red! Så det kommer även lite bilder från ritten! :)
 
 

Duktig!Duktig Melle! Idag tar vi andra kvalet också hoppas jag! :)

några fler bilder

jag har tyvärr inte många bilder på Melle, än :) Men några finns det!detta var bilder från filmen då jag provred honom, därav kvalitén.detta var en bild från dagens pass som gick väldigt bra! :) ska lägga ut "riktiga" bilder sedan :)

Mammas nya pärla

Ja, detta är då mammas nya pärla, lille Melle :D
 
Valack f-00 e:Briar-Hubertus (Nu har vi två hästar på gården med samma pappa haha)
Tävlar Msv:A/PSG, utb. Int. 
Han är otroligt lugn och snäll, en riktig gentleman - precis det mamma sökte efter, hon tycker att Leo är lite för het ;) Mamma och jag kommer alltså ha honom tillsammans, dels för att mamma inte vill tävla (än) och för att jag får hålla igång tills Leo förhoppningsvis blir bra. Melle är jättetrevlig att rida, han har väldigt lätt att göra saker, en gentleman :)
 
I tisdags var han till veterinären igen, han var inte halt men man såg en tydligare fraktur på överbenet, återbesök om 2månader.
 
Nu måste jag åka till skolan! Laddar upp lite bilder sedan!
 
 
Tydligen så gick det bara attt ladda upp en bild, blogg.se krånglar.. 
 


RSS 2.0