Tävling Vännäs

Glömde helt bort att uppdatera i måndags! Måste bli en lite bättre vana ;)
 
Men iaf så åkte vi på en liten tävling i Vännäs med Melle, det är typ 2-3 tävlingar kvar det här året, sedan börjar dom väll i mars som vanligt här uppe :) Man kan ju såklart också åka neröver landet, men inte så kul om der är snö o kallt :/
 
Tävlingen!
Melle fick stå i ett litet privatstall med massa ponnisar :) Men dom skulle åka på tävling så han blev helt ensam i stallet, ingen höjdare, men tillslut så kom det en kompis och då blev han glader :)
 
Red en Msv:C1 första dagen, han var jättefin på framridningen! Han lixom skärper till sig extra mycket när han är på tävling kändes det som - nu är det allvar, måste visa min bästa sida! Inne på banan så fick han så mycket energiiii, poff - en helt annan häst haha! Det var jag inte beredd på! Blev två stora missar, dels halten i uppridningen då han också ville hälsa lite på domaren, nickade alltså ;) Sedan innan höger öppna slog han upp huvudet så den blev lite slingrig, men annars flöt det på fint! Jag var jättenöjd med ritten, fick fina kommentarer av domaren bla - En häst med power! Vi skrapade ändå ihop nästan 65% trots missar och slutade på en 3e plats! Inte jätte dåligt att komma placerad på första starten man gör tillsammans, få fina procent och vara nöjd med ritten! :D Melle skötte sig väldigt bra!
 
Söndagen red jag en Msv:C2, ett av dressyrprogramen som jag inte tycker så vidare mycet om haha.. Idag var Melle mycket lugnare inne på banan, kunde hålla ett jämnt tempo genom travdelen. Det var en bakdelsvändning som blev lite för centrerad så han skruvade sista stegen. Sedan kom galoppen hihi, ja, alltså jag kan säga så här - banan hade öppen utgång vid A, där ska man ju fatta galopp. Melle tyckte det skulle vara lite extra kul om man bara kunde gå ut där haha! Så precis när jag gav hjälpten för galoppfattning så kände jag att han drog till vänster (mot utgången). Chockad som jag blev så gjorde jag en tvärhalt, ledde in honom på rätt spår igen (var inte utanför banan med det var näära). Han blev såklart också chockad och slog upp huvudet, så det drog ju ner väldigt mycket i protokollet haha.. Efter det blev han lite taggad, enkla bytena blev lite tidiga i den förvända och han blev lite lång i formen i galoppdelen. Menmen, jag var nöjd iaf! Hur mycket kan man begära efter så kort tid tillsammans hihi :) Han skötte sig bra även fast det blev ett litet missförstånd ;) Det blev en godkänd ritt :)
 
Vi har nu ett kval till Msv.B som jag hoppas vi får nästa tävling! Tror verkligen Msv:B klasserna passar Melle mer, det händer lite mer i programet. Ju mer det hände ju mer fokuserad blir han (och jag) ;)
 
Ida Zäll var jättegullig och fotade när jag red! Så det kommer även lite bilder från ritten! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0