YRSM 2014 - hopplöst...

Asså näe :(
 
Tyckte det verka va svårt nog med regional tävling på 64% haha! 
 
Aja, SM-14 är ett minne blått.. Jag kan OMÖJLIGT hinna kvala på den korta tiden och det ännu högre kraven :( Våran första nationella tävling vi har i distriktet är i augusti.. Distrikt runt omkring har iof i juni men det är fortfarande alldeles för sent. Man kan ju inte hålla på åka neröver heller bara för att försöka få kval - för att det finns faktiskt finns möjligheter till att kunna rida nationella klasser 40-50+mil härifrån. :/ Långa resor kostar ganska mycket tyvärr.. Helst ska man bo söderut (ja jag bor faktiskt nästan mitt i Sverige så söderut blir rätt ;)), så mycket mera tävlingar att välja mellan och optimala avstånd till större tävlingar (nationell) som kanske inte bara går typ 4ggr gånger per år :/
 
Blir till att satsa på nästa år istället känns det som haha! :)

Klubbyte 2014

 
 
 
Det här tävlingsåret tänkte jag prova och rida för en annan klubb :) 

Värdelöst underlag - vart är vintern egentligen?

Ja, det är bara is och elände ute.. Otroligt svårt att rida! Det är väldigt svårt att åka till ridhus också, inte säkert att någon kan köra hela tiden heller, och om det är halt ute som det är nu så vågar iaf inte jag åka med transport :S
 
Ingen snö vill det komma heller, men regn däremot! :O Fast det kom otroliga 2cm snö för någon dag sedan men det har förvandlats till is... Usch..
 
Bild - Svt.se    -  såhär ser det ungefär ut..

Sussie träningar - sammanfattning

Vi har ju faktiskt hunnit med några träningar för Sussie innan nyår.
 
Sammanfattningsvis har det gått riktigt bra på alla träningarna, jag har ridit på träns på alla och det har gått väldigt bra, vissa saker var lättare på en av träningarna medans andra va rlite jobbigare, sedan vände det - det som var jobbigt gick galant :)
 
Vi har under träningarna har vi främst jobbat med delar och rörelser från MsvA och PSG programmen. Vi har börjat passen med att kolla lite gas och broms, standard ;) Sedan övergått till att göra skolor i traven, på spåret och vid medellinjen, lägga in volter i bland och sedan gå in i en sluta. 
 
Galoppen börjar vi, efter vi kollat gas och broms såklart ;) att tänkta lite piruett arbete.
1.Gå på en 15m så vi kommer bort från spåret och sedan hitta "piruettkänslan" i galoppen, utan att vända - bara försöka hitta känslan och att inte Melle rinner iväg och tro direkt att han ska vända, utan vänta på mina signaler. 
2. När det käns bra i båda varven så går vi in på en fyrkant. I varje hörn så samlar och vänder vi några steg, får passa lite så att det inte blir lite halvdant efteråt, lätt att bara galoppera framåt men man måste ju också aktivera galoppen på det sättet så den blir rund, att han inte blir lång i formen eller glömmer bakbenen någonstans :)
3. Tredje och sista övningen vi brukar göra är att gå på en rak och sedan helt enkelt göra en halvpiruett. Detta brukar oftast gå riktigt bra eftersom vi är väl förberedd sedan övningarna innan :) Ju mer övningar man gör med Melle desto mera taggad och lyhörd blir han.
 
När detta sitter så går vi oftast in och gör delar ur programmen. En hel trav/galoppdel, så att man får in ett flyt tex: Du börjar göra en halvpiruett där den ska vara, gör bytet och fortsätt med nästa del som det är i programmet. Ju mer jag känner att jag har koll på läget desto längre delar kan jag rida. :)
 
Nu börjar serierna i vart 4e sitta hyffsat bra också! Varför ska det vara svårare än i vart 3e och vart annat haha? 
 
Senaste gången red jag igenom Msv:B4, jag kan inte säga att det var några stora problemisar haha, vi hade dock lite svårt i enkla bytena, trippelitripp ;) Men resten flöt på fint! 
 
Riktigt taggad inför tävlingssäsongen 2014!
 
 


RSS 2.0