Sussie träningar - sammanfattning

Vi har ju faktiskt hunnit med några träningar för Sussie innan nyår.
 
Sammanfattningsvis har det gått riktigt bra på alla träningarna, jag har ridit på träns på alla och det har gått väldigt bra, vissa saker var lättare på en av träningarna medans andra va rlite jobbigare, sedan vände det - det som var jobbigt gick galant :)
 
Vi har under träningarna har vi främst jobbat med delar och rörelser från MsvA och PSG programmen. Vi har börjat passen med att kolla lite gas och broms, standard ;) Sedan övergått till att göra skolor i traven, på spåret och vid medellinjen, lägga in volter i bland och sedan gå in i en sluta. 
 
Galoppen börjar vi, efter vi kollat gas och broms såklart ;) att tänkta lite piruett arbete.
1.Gå på en 15m så vi kommer bort från spåret och sedan hitta "piruettkänslan" i galoppen, utan att vända - bara försöka hitta känslan och att inte Melle rinner iväg och tro direkt att han ska vända, utan vänta på mina signaler. 
2. När det käns bra i båda varven så går vi in på en fyrkant. I varje hörn så samlar och vänder vi några steg, får passa lite så att det inte blir lite halvdant efteråt, lätt att bara galoppera framåt men man måste ju också aktivera galoppen på det sättet så den blir rund, att han inte blir lång i formen eller glömmer bakbenen någonstans :)
3. Tredje och sista övningen vi brukar göra är att gå på en rak och sedan helt enkelt göra en halvpiruett. Detta brukar oftast gå riktigt bra eftersom vi är väl förberedd sedan övningarna innan :) Ju mer övningar man gör med Melle desto mera taggad och lyhörd blir han.
 
När detta sitter så går vi oftast in och gör delar ur programmen. En hel trav/galoppdel, så att man får in ett flyt tex: Du börjar göra en halvpiruett där den ska vara, gör bytet och fortsätt med nästa del som det är i programmet. Ju mer jag känner att jag har koll på läget desto längre delar kan jag rida. :)
 
Nu börjar serierna i vart 4e sitta hyffsat bra också! Varför ska det vara svårare än i vart 3e och vart annat haha? 
 
Senaste gången red jag igenom Msv:B4, jag kan inte säga att det var några stora problemisar haha, vi hade dock lite svårt i enkla bytena, trippelitripp ;) Men resten flöt på fint! 
 
Riktigt taggad inför tävlingssäsongen 2014!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0