2014 första tävling avklarad!

I helgen som var så blev det årets första tävling, Umeå! Egentligen var det planerat att jag bara skulle starta Msv:B4an på lördagen men eftersom det inte fanns någon daguppstallning så kändes lite lite väl hårt eftersom de tär en liten bit att åka. Så det blev en Msv:B2 på söndagen också. 
 
Det här måste vara första tävlingen på evigheter som jag har varit nervös på haha! Oftast är jag aldrig nervös när jag tävlar, det kan kännas lite innan men när jag väl sitter på hästen så släpper det. Men inte denna gång haha! Kanske berodde det på att det var just första tävlingen på året och att det var debut i Msv:B för mig och Melle. Men men, nu vet jag ju att det funkade bra, det blev inget kaos inne på banan så nu ska jag nog inte så nervös framöver :)
 
Lördag - Msv:B4 Debut
Melle var riktigt lugn, lugn som en filbunke faktiskt. Han kändes bra på framridningen, väldigt lyhörd. Ingrid var jättegullig och hjälpte mig båda dagarna och det var jag väldigt tacksam över! Det är lätt att man blir blind på vissa saker när man inte har någon som håller ögonen på en hemma på träningarna. Jag fick göra honom lite kvickare för hjälperna, speciellt i övergångarna då jag måste tänka mer att bakbenen verkligen ska vara under honom. Även när jag joggar fram i tex galoppen när jag håller på med övergångar mellan gångarterna, att han inte bara ska falla in i ett enkelt byte utan han ska sätta sig mer innan. Även att han ska komma ihop lite till i formen, både lördag och söndags framridningen bestod just av detta :) Det gick bättre och bättre och stillslut var det våran tur!
 
Jag trodde faktiskt att Melle skulle reagera på domarbordet med sin fina blåa stora duk, men nä, inte alls :). Fick till en riktigt bra inridning som belönades med en 8a! :D I första öppnan så slog han upp huvudet, men sedan flöt travdelen på bra tycker jag! Helt okej skrittpiruetter, kunde haft något mer energi. Även galoppen flöt på fint, det var i ett byte som det blev lite studdsigt. Var otroligt nöjd med ritten, inget koas förekom inne på banan och Melle skötte sig super! Trodde han skulle vara liiite pigg iaf med tanke på att han inte tävlat på ett tag, men nejdå :) 
 
Ritten belönades med finfina 65.870%, inte dåligt med nästan 66% i debuten! :D Vi fick till och med hem den blågula rosetten!!!
 
Söndag - Msv:B2 Debut
Framridningen reds som föregående dag. Inne på banan blev vi båda lite matt, det var inga större missar i trav/skritt delen men han blev lite lång. I galoppen så blev enkla bytet inte alls nå bra, tog tillbaka honom lite för mycket. Bytena blev bra och även sista galoppökningen, bara det att det blev trav i upptaget och det ska vara fortsatt samlad galopp och uppridning, aja så kan det gå ;) Blev 63.140% och vi fick faktiskt en blå rosett i denna klass! :D 
 
Sammanfattning, för att vara första tävlingen iår och debuterade Msv.B så har det gått excellent!!
 
Fick till och med inviga dom nya vita skydden som jag spontanköpte i Sundvall :D - bild från instagram: dressyremma
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0