Fjant häst

Igår så duschade jag av Leo efter ridningen och när jag släppte ut honom rullade han sig såklart ;) Men grimman råkade fara framför ena örat så jag tänkte gå och fixa till det, men då sa Leo såhär haha!
 
 
 
Bye bye ;)
 

Lucka

Jag vet att det blivit en lucka i bloggandet lite för länge, men när man kommer hem vid halv 6 och sedan ska ut och rida direkt och efter det försöka laga någon mat så är man ganska trött haha.. Plus att jag har hållit på att flytta. Nu bor Leo och jag endast 800m Flyinge istället för 8km, jag kände att det är ett måste att ha ridhus i vinter om jag ska kunna hålla igång ridningen på ett bra sätt, jag kan inte hålla på och sitta och köra in några dagar i veckan för det finns helt enkelt inte tid till det om man har massa annat på schemat, så då blev det helt enkelt en flytt och Leo trivs jättebra! Stora hagar med gräs, supemysigt stall med 4 boxar och superfin paddock! :) Han är dock inte van sommarvärmen som fortfarande är kvar, det var shortsväder iförrgår, jag brände mig ganska bra haha!
 
Dagarna är långa men veckorna går väldigt fort hur det nu är möjligt! Det har varit nollning, massa ridning, föreläsningar, stalltjänster och massa clinics på schemat för bland annat Maria Gretzer. 
 
 
 
Maria clinic
 
Jag har blivit tilldelad hästen Diggiloo under första året, 10årig val, e:Tornesch - Cortus, stor känslig häst, lite som Leo nästan ;) Har inga bilder på honom än tyvärr. 
 
Superfina ridvägar!!
Leo´s nya bästis, dem kallas nu Bamse och Lilleskutt då det skiljer sig sisådär 25cm ;)
 
Mamma var duktig och fotade när hon var här och hälsade på förr förra veckan :)
 
 

My Room

ja såhär ser det ut där jag bor :)
och ett stort kök oxå! Har inte hunnit med gården än men det kommer. Det som är nytt är att det är halm i boxarna, Leo har nästan börjat förstå vad det är och äter nu mer hö än halm ;)

Nu är skolan igång!

Två dagar har gått och jag känner redan hur kul det här kommer att bli!
 
Jag kände mig lite halvt ensam första dagen när alla kom i grupper (bor i kollektivhus eller har hästarna på samma ställe) och lilla jag satte mig fint vid bänken och kände mig liten. Men som dagen gick hittade jag lite kompisar ;)
 
Det var väldigt mycket information igår, man blev JÄTTETRÖTT i huvudet.. Sista men inte minnst hade mitt "block" ridning och vi blev klar kl 19 på kvällen istället för kl 17 då lektionerna ska sluta haha.. Vi blev tokig på schemat för ingen förstod verkligen ingenting, men efter en lååång frågestund så började vi hajja läget. Vi är uppdelad först och främst i färg "block" - Blå, Röd & Grön, det visar vilka som ska ha stalltjänst. Sedan är vi uppdelad i 1a-d som visar ridgrupperna. Jag kom med i ridblocket på en gång, så de andra blocken har då unghäst och körning, och efter ett visst antal veckor så byter vi. Gillar att vi har hovvård också! Tappsko kurs mm = alltid bra att ha i backfickan! 
 
Den här veckan ska vi prova lite hästar för att sedan bli tilldelad den som vi passar bäst med, men jag tycker inte jag har "klickat" med ngn av hästarna jag ridit än - vi har lite för olika åsikter stona och jag ;) Men veckan är inte slut än!
 
Imorgon har vi en lektion på FM sedan hål till halv 2 och då har vi ridning. Det är underbart väder här, vi satt ute på lunchen och bara njöt av värmen! :D
 
Snygga Kastanjegården! Huset till höger håller vi våra teoretiska lektioner i.
 
En väldigt skeptisk Leo första ridturen förra veckan haha!
 


RSS 2.0