Stövlarna har kommit!

:D
Nu kommer "breaking in" perioden...


Film Msv:B2


Unghästen
Unghästblocket påbörjat!

Ska bli så kul!! Det är 4 unghästar på 2,5år som vi delar på, 2st på en unghäst. Therese och jag fick den stöörsta haha! 

Våra "lilla" unghäst heter Premio och är e:Glocks Romanov - Blue Horse Don Romantic. Fin fin dressyrstam ;) 


Ridhästblocket avklarat!

Tackar lilla Diggiloo för den här tiden! ♥
F:2004 e:Tornesch-Cortus


Dressyr och Hoppexamen avklarad!

Godkänd på båda! :D

Var väldigt nöjd med dressyren, blev lite långsam i mitt uttalande om "hur ritten var" men kom igång ganska snabbt. Hästbytet gick också väldigt bra, det gör dem för att se hur vi inverkar på en helt ny häst.

Hoppning gick bra haha, var väll inte supernöjd efteråt då det gick lite väl fort och det blev inte riktigt rätt galoppsprång mellan hindren. Diggilo blir ganska stark i hoppning speciellt om det är bana! :) Det funkar inte att hålla på dra utan man får inverka på det "man har" så att säga. 

Seriöst den bästa bilden jag hade haha!! Lagomt taggad liten häst inför dressyren ;)

Dissekering! (starka bilder)

Innan jul hade vi en väldigt intressant lektion då vi skulle dissekera hästben! Det var otroligt intressant att få se hur ett ben är uppbyggt och hur alla senor ligger i det smala benet! Vissa är såklart mer känslig än andra då det kommer till dissekering, självklart behövde dom inte vara med! 


Leo hos Martin

Under tiden jag var hemma så ville jag inte ställa av Leo så jag bestämde mig för att skicka iväg honom på ett litet bootcamp hos Martin Umarus som är min tränare här på Flyinge :) 
 
Leo fick vara där och träna lite på att inte ha för bråttomt i piruetterna, ta det lugnt i serierna, tränar lite på öka minska i galoppen ;) och tränat lite på att trampa!
 
När jag hämtade honom åt jag fortfarande medicin så ville ta det lite lugnt så Martin red honom och jag fick kika lite, det är ju inte många gånger man ser sin egen häst från marken faktiskt! Leo såg riktigt fin ut!! Satte sig betyyydligt lugnare i piruetterna åt båda hållen och i det svåra hållet var det inte så jättesvårt längre! :D Serierna har vi hittat en bra övning som hjälper både Leo och mig, att Leo lär sig att efter ett byte så ska det komma ett till, utan då - lägg en volt om han blir het, gå in på diagonalen igen och om han gör första bytet lugnt gör jag ett till och sedan volt igen för att hålla det lilla huvudet sysselsatt på mig och inte på att springa lite för fort. Roligt att se också att han kan trampa lite :D Han kommer aldrig att kunna trampa "riktig" piaff, då skulle man börjar med det för mååånga år sedan, men det är alltid bra träning att hålla koll på alla 146 ben och stärka lite andra muskler :) 
 
Han har varit jättefin att rida och när jag tömkör, nu håller vi i det här till första tävlingen för iår tycker jag! :) 
 
 

Hemma

Efter jul så hann jag åka hem en sväng, "tyvärr" blev det längre än planerat då jag på något vis lyckades få en halsböld... Märkte det inte först utan trodde det bara var en kraftig förkylning, men då jag knappt kunde svälja mitt eget saliv eller äta något så var det inte en förkylning, det värsta/äckligaste jag varit med om! :S Var sängliggandes och hade ingen ork alls i kroppen. Så roligt.. Blev bättre och bättre med antibiotika kuren men nu (avslutade kuren i måndags) så tror jag att jag håller på att få tillbaka skiten fast på andra sidan halsen.. Det här med att bli sjuk ingår inte alls i mina planer och verkligen inte i skolan! :(
 
Som vanligt är vädret inte nå vidare vackert här nere i Skåne, igår hade vi regn/hagel/åska/snöstorm och +4 grader - jag blev chockad! :O Leo tyckte dock det var ganska kul med snö ;) Annars så regnar det för det mesta och allt är bara geggamojja och ganska deprimerande faktiskt haha...
 
 

Skabersjö Sön

Idag var det en Msv:B2a som stod på listan. Leo kändes väldigt fin och avslappnad på framridningen och innte på banan flöt det på fint, kunde ha nåågot mera tryck i honom men hade ändå en bra känsla genom heka programmet. Fina byten idag också! :) Slutsumman blev 68.4% och en 3e placering till! Väldigt bra avslut på tävlingssäsongen! 
 
 

Skabersjö Lör

Lördagen var det en Msv:B4a som gällde, va riktigt blås väder men Leo skötte sig ändå bra utanför transporten. Han kändes riktigt fin genom hela programmet, blev lite små hopp då det knakade i väggarna och det var stora farliga blommor vid staketet, men vi fick nästan ihop 67% och det betyder ett litet rekord för oss! En 3e placering att toppa tårtan med också! :D
 
 


RSS 2.0