Filmen i ridhuset

Här kommer filmen sedan jag var i ridhuset med Leo. Tänk nu på att han bara "sätts igång" och det är ingen "fläshig" ridning ;) Längre form och lugnare gångarter. Första gången jag var i ridhuset på flera månader, men det gick bra. Man känner verkligen hur han har tappat kondition under vilan, så nu är det bara att jobba på att få upp den igen! :)
Film på en Leo som inte vill komma in utan hellre vill vara ute i ny snön!

Kom på det att jag hade en annan film på Leo i hagen. Jag skulle hämta in honom för att jag planerat att rida men det tyckte inte han haha! Så fort jag kom nära eller han såg grimskaftet for han iväg och bralla! Sicket busfrö jag har till häst! ;) Men det är klart, det var ju mkt roligare att vara ute i nysnön som hade kommit, och leka än att träna haha :)Ridhuset

Igår var jag in till ridhuset med Leo, det var nog mån månad senast! Men jag red inte så hård, lite lösgörande och ganska låg i formen. Det gick bra, mamma filmade lite också om nån vill se :) Känner verkligen på honom att han har tappat kondition under hövböldsvilan, så nu är det bara att träna upp den igen :)

Det här måste ha varit mitt kortaste uppdatering på jätte länga haha! Men update blev det iaf :)
Ikväll ska jag till en kompis och kolla på skräckfilm, som vanligt haha! Jag gillar dom och anna(kompisen) hatar dom ;)

Mer om dom nya reglerna i TR

3300 i namninsamling mot utrustningsregel

Utrustningsregler kostar miljoner


"Kära Ridsportsförbund, ni borde kontrollera vad ni säger, ändra i TR och återkomma."

Synd för dom att jag redan hade klistrat in det i inlägget nedan..

Detta mina vänner är vad jag kallar GAME ON!!

Nu kör vi! Svaren ska bli levererade, jag ska få ett personligt mail från Svenska Ridsportsförbundet innan jag ger mig och regeln ska ändras i TR!


/annelie"

"Det kom inte via mail, men på deras hemsida har dom nu 
publicerat detta:

Länk: http://www3.ridsport.se/templates/Pages/
NewsPage.aspx?id=25962&epslanguage=sv

Och det är ju uppenbart att förbundet inte har koll på sina egna regler!

Dom säger att det inte är så, fast det står i TR. Ok, då gör vi såhär: Det är förbjudet att köra mot rött i trafiken, men vi gör det ändå!


Kära Ridsportsförbund, ni borde kontrollera vad ni säger, ändra i TR och återkomma.

Lär er att skilja på sponsrade saker och min köpta utrustning!

Om ni har svårt för det så kan jag berätta att sponsring, det är något man fått och köpta saker, det är när jag betalar för att köpa mitt schabrak.


Innan ni gör det, så kontakta alla sadeltillverkare och be dom ändra designen gällande loggor på sina sadlar.. För ja, det gör dom nog gärna för er skull!/annelie"

Finns att läsa om detta på hippson och hästmagazinet :)


Nya regler!

I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

På tävlingsområdet och under prisutdelningar får namn eller logotyper som identifierar tillverkaren av icke-sponsrade kläder, utrustning och/eller fordon endast förekomma en gång per klädesplagg, utrustning och/eller fordon.
Alltså ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en 3*1cm. Det gäller oxå hästens utrustning som voljlock och benskydd.


En hästägare eller ryttare kan skriva avtal om reklamexponering med sponsorer.
Ryttare har rätt att bära reklam (logotyp) på klädsel, vojlock, insektsluva eller vagn enligt nedan specificerade ytmått, ett avtal behövs alltså för att ha en loga!


3.2. På fritidskläder/överdragskläder är det tillåtet med reklam.
3.3 All reklam på hästtäcken inne på tävlingsbanan är förbjudet på alla tävlingar inom eller utom Sverige. Undantaget är överlämnande av sponsortäcke vid prisutdelning.

Tillåten reklamyta innefattar även bakgrundsfärg eller annat färgfält. Som reklam räknas inte hästens namn, ryttarens eller ägarens namn, klubbens namn eller emblem.

På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller logotyp endast exponeras på en maximal area av.

1.2 Dressyr
1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på varje sida
1.2.2 Ridjacka 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) på varje sida av
jackan i höjd med bröstfickan
1.2.3 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje sida


Är det bara jag som tycker att det är en skit regel!! Vem kommer hålla koll på detta! :O


Film!

Jag har nog lagt ut den här filmen förut men om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ihåg haha! Men här kommer den iaf igen, den är helt oredigerad så alla fel och misstag är med, det kan ju inte alltid se bra ut ;)

Filmen är från i mitten av oktober och filmas på Sollefteås Ridskola ute i paddocken :)
Mest övergångar, temoväxl. och lite byten. Lite suddig bild men man ser iag att det är en häst haha!
Landslag dressyr 2012

Ridsportens förbundskaptener och elitsamordnare i dressyr, fälttävlan och körning har presenterat landslagen för 2012. 

2012 är OS-år för de olympiska grenarna hoppning, dressyr och fälttävlan. Sverige har kvalat alla tre lag till start.

Här är dom inom dressyr!

Grupp A Landslagstrupp:


Tinne Vilhelmson-Silfvén

Klubb: Djursholms Ridklubb
Född: 12 juli 1967
Hemort: Upplands Väsby


Patrik Kittel

Klubb: Tranås Ridklubb
Född: 10 juni 1976
Hemort: Nottuln, TysklandMinna Telde
Klubb: Svedens Ponnyklubb
Född: 19 december 1974
Hemort: VeberödCharlotte Haid Bondergaard
Klubb: Insjöns Ridklubb
Född: 7 december 1967
Hemort: HörbyCecilia Dorselius
Klubb: Flyinge Hästsportklubb
Född: 13 februari 1979
Hemort: MalmöNina Hofmann
Klubb: Gnesta Ridklubb
Född: 15 augusti 1988
Hemort: Wedel, TysklandRose Mathisen

Klubb: Åstorpsortens Ryttarförening
Född: 25 augusti 1959
Hemort: Ängelholm

Det var grupp A, det finn även en grupp B som är utmanare några som är med där är bland annat Kristian v K., Per Sandgaard och Ulla Håkansson.

Det var alla ryttare som är med i landslaget 2012, vad tycker ni om "startfältet"? :)


!

Ibland blir jag bara arg på internet! Ibland funkar de inte alls och operatören säger att det inte är något fel! Ibland ska man helt enkelt inte bo på landet haha! ;D Det har snöat väldigt mycket nu den sista tiden, vi har kanske runt 3dm snö ute vilket är bra för ridningen men dåligt för mig som måste pulsa genom den till bussen haha!

Jag har nu ridit igång Leo i ungefär en vecka efter hovböldsvilan och jag tycker bara att den vilan gjort honom gott! Han har blivit riktigt fin, lugn och lyhörd! Han springer inte iväg som han brukade :)
Nu i början fokuserar jag bara på att få upp hans kondition igen och bara ta det lite lugnt och inte alltför hårt jobb. Han får vara ganska låg i formen nu nån vecka till + att det är extra bra för hans rygg och använda den lite extra för att bygga muskler. Får tacka snön att det faktiskt har kommit en hel del så att det går att pulsa lite. Jag tycker det är riktigt kul och det tycker väll Leo med fast heeemskt jobbigt! ;)

Imorgon har vi äntligen jullov! Bara mentorstid och lunch - Varm choklad och smörgåsar - sedan LOV! Och på lördag är det jul! Jag som trodde det var nästa vecka hahah! Angående önskningar har jag absolut inga alls nästan! :O Jag kom faktiskt inte på något mer som jag önskar mig än en ny ridhjälm och filmer, det var typ det haha! :D

Har ni önskat er något speciellt som ni verkligen hoppas att ni får?? :)Dålig bild från telefonen, men Leo hade iaf väldigt kul i hagen haha! :)

Nytt schabrak?

"Hos Ride with style hittade vi det här dressyrschabraket från franska Paddock Sports. Vi gillar verkligen den lite annorlunda skärningen, men har inte sett det live ännu utan sitter och fingrar på köpknappen. Saftiga 799 kronor ska de ha för schabraket. Är det någon av er läsare som har sett och/eller testat?"Såg det här på Hippson och ja, vad tycker ni om det? Snygg eller inte? Våga köpa ett eller inte :)

Jag är med i en tävling

Jag är med och tävlar om ett par marinblå benlindor från Hööks! :)

http://sodressage.blogg.se/2011/december/nyarstavling.html#comment


Konstig hest?Det finns ju alla möjliga sätt att klia rumpen på och Leo har hittat sitt sätt haha! Söt! <3

Uppdate och fråga

Ibland blir jag lite irriterad på mig själv att jag inte kan uppdatera oftare men nu har det faktiskt varit en bra anledning till den dåliga uppdateringen. Det har ju varit snö/ regn osv, allmänt dåligt väder vilket har gjort att nätet har slutat fungera.. Igår hade vi strömavbrott hela dagen vilken gjorde det väldigt svårt i stallet och inne i huset. Men nu är det tillbaka och nätet fungerar!!! :)

Sitter nu och kollar Världscupen nu, spännande må jag säga! :D

Har en liten fråga till er läsare: Har ni eller vet ni någon som har en hoppsadel, 16tum till salu? Jag har jätte svårt att hitta någon :O


Hovböld

Det är en hovböld som Leo har. Benet är otroligt mycket bättre, nästan ingen svullnad alls! Hovslagaren kom ut och kollade, ifall man skulle ta hål i hoven och låta det komma ut där, men det behövdes inte för det hade redan börjat spricka upp vid kronranden! Blir jodopaxbandage i några dagar och sedan blir det bara tvätt. Det skulle vara borta på några dagar sa hovslagaren :) Känns bra att det "bara" är en hovböld! Hoppas iaf att det är borta om några dagar så jag kan börja rida igång honom igen, stått alldeles för länge nu haha!

RSS 2.0