Dressyrövningar

Några övningar som jag tycker är super bra!

B.G = Byt galopp.
Lite Msv.B4 galoppväg bara att det är byten 2ggr istället för 1. Tränar rakriktning, lydnad av skänkel och ryttare. Bara för att det är en rak linje som är hmm, ganska lång så kuta inte in i bytet! Rid med måtta, annars tappar hästen bakbenen, blir framtung och bytet blir skit. Vill ju helst att bytet ska vara luftigt och rent. Bytet ska vara från samlad galopp, avspänt men ändå lite framåtbjudning satt hästen inte stannar upp i bytet ;) Svänga på överkroppen, vika sig i höften eller stå i stigbyglarna är grova fel. Hästen måste kunna svara på en halvhalvt innan bytet, lösgjordheten är as viktigt! Hästen får inte vara spänd men energisk. Rak linje in till bytet och det är ju alltid bra om ryttaren vet hur hjälpen ska ges ;)

s.v= skänkel vikning
Tränar skänkelvikning, rakriktning, volt, öppna, sluta. Tänk på övertrampet så att hästen riktigt "stegar" åt sidan i skänkelvikningarna. I öppnan, tänk på att hästens bog ska vara innanför spåret inte bara nacken som böjs, Volten, akta så att inte ytterbogen petar ut! Slutan, nog för att bakdelen ska vara innanför spåren men nacken ska böjas något innåt inte helt rak :)

Unghästarbete. arbets/ökad trav. Du kan ju självklart ha en annan än ökad och arbets trav men brukar vara lättast med dessa.
Tränar volter, serpentiner, övergångar, vägen, rakriktning och hästen blir mjuk i sidorna :)

trav/galopp övning.
Tränar (trav) kordination av ryttaren så att volten blir mindre och mindre succsessivt, ställning i nacken, hur mycket hästen är mellan skänklarna, satt inte bogen petar ut.
Galopp övning för piruettarbete. Minska volten succsessivt, samla samtidigt galoppen något, när du kommer satt det blir som en 5-8m volt börja tänka galoppsluta och peta kanske på bakdelen lite satt den kommer under lite extra. Om hästen tänker rätt dvs trampa under bakdelen och lyfta framdelen, så gå ur övningen, nöj dig med några steg i taget satt det särks upp. Börja sedan om allt igen :)


Kommentarer
Postat av: LilleN

Åh vad härligt med en hästblogg, hittade dig på bloggtrafik.nu! Din blogg fick mig att verkligen längta tillbaka till hästarna.. Jag slutade rida pga en massa olika grejer, och min häst avlivades i somras så jag la det på hyllan.. Men nu saknar jag verkligen lukten av häst och känslan när man rider! Mysigt! Ha det bra. Xoxo.

2011-01-10 @ 17:51:44
URL: http://unitedasone.blogg.se/
Postat av: LilleN

Sv; Jaha vad tråkigt! Ja men du har ju fortfarande 2 hästar som du kan leka runt på :)

Jag bor ju i lägenhet och mina föräldrar är skilda vilket gör att det varken finns plats eller pengar för att ha en egen häst.. Och sen har jag inte tid heller! Jag slutade rida först och främst för att ridskolan jag gick på plågade sina hästar och jag orkade inte gå kvar då.. Och sen så fick jag en hund & började på gymnasiet, och mamma ville lägga ner mera tid på ridningen eftersom att hon är lite duktigare än mig, så jag offrade mig nästan lite kan man säga, så att alla mår bra :) Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar hästlivet.. Xoxo!

2011-01-10 @ 20:56:00
URL: http://unitedasone.blogg.se/
Postat av: Linnea

svar:

Haha, jajamen, vi är på G nu :D

2011-01-10 @ 22:17:10
URL: http://stallnysater.blogg.se/
Postat av: alexandra

Fin blogg! Följa varandra på bloglovin? :)

2011-01-11 @ 13:28:50
URL: http://kisskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0