Snart åker vi!

Fredag-lördag är det tävling i Umeå med Leo! :) Vi åker redan idag då det tar ett tag att åka. Bogge red jag imorse och Leo rider jag ikväll när vi har kommit på plats :) Skulle egentligen tävlat söndag också med bytte till samma klass fast på lördag istället, kommer hem tidigare hehe :P Leo och jag ska ju debutera våra första Msv:B klasser i helgen! :D Vi får väll se hur det går ! :) Har absolut inga förväntingar, ska bara rida igenom programmen och ha roligt :) Här är startlistorna :)

Klass 4 - Dressyr FEI Inl. program för juniorer (Msv B) Preliminär
Goodtech
14 anmälda
Överdomare: Camilla Svensson
Tävlingsledare: Karin Kemi
Domare H: Eleonor Westin
Domare C: AnnaBritta Olden
Domare M: AnnaKarin Jonsson-Berg
StartnrRyttareHäst
StarttidUppfödareHärstamningHästnr
1 Ida Hellström Carlshöjs Martell
13:00 Umeå RF Solos Carex - Bonsoir 15
2 Brita Fagerlund Lundqvist Andy
13:09 Umeå RF Steinbeck - Martini 5
3 Emma Edwardson Leonardo
13:18 Östersund-Frösö Briar - Ceylon 53
4 Matilda Aldrin Melissa TS
13:27 Piteå Ridklubb Marengo - Brabant 57
5 Pia Lundmark Barney
13:36 Vännäs RF Bernstein - Arram 8
6 Åsa Bolinder Järvdals Kullamannen
13:45 Vännäs RF Okänd - Okänd 49
7 Annakarin Holmgren C-Day
13:54 Vännäs RF D-Day - Chagall 12
8 Emmeli Hellgren Flamina
14:03 Vännäs RF Flamingo - Robin Z 39
9 Anna Sundström Miss Belinda
14:12 Sundsvalls RK Bernstein - Marino 62
10 Emelie Eklund Merlin
14:21 Segersta SR Cortus - Magini 58
11 Elin Nylander Campari
14:30 Timrå HSF Good Future - Presto xx 13
12 Isabelle Serrander Quattro Star F
14:39 Sundsvalls RK Quite Easy - Asterix 68
13 Eva Lundström Cayenne
14:48 Härnösands RK Okänd - Okänd 18
14 Anna Hedbys Sinorea
14:57 Hogsta DR Larix - Indiaan 77


Klass 8 - Dressyr Medelsvår C:2 Preliminär
Barnens hus, Nailzone
20 anmälda
Överdomare: Camilla Svensson
Tävlingsledare: Karin Kemi
Domare H: Christina Wikström
Domare C: Camilla Svensson
Domare M: AnnaKarin Jonsson-Berg
RyttareHäst
UppfödareHärstamningHästnr
Yvonne Pettersson King Albert
Umeå RF Okänd - Okänd 51
Camilla Hedström Nurejev
Umeå RF Furidant - Hertigen 64
Maria Lundgren Dofelia
Umeå RF Don Schufro - Bellini 27
Anna Sundström Miss Belinda
Sundsvalls RK Bernstein - Marino 62
Jeanette Gradin Ferreur
Södra Umeå RF Ferro - Purioso 37
Elin Hannu Fleurance (36)
Dagstorpsorten Briar (SWB) - Bernstein 40
Annakarin Holmgren C-Day
Vännäs RF D-Day - Chagall 12
Ida Hellström Orville von Bay
Umeå RF Oramé - Almeto Z 66
Mikaela Kåberg Njord
Hufvudsta RK Gershwin - Zuidhorn 63
Annica Norrbom Markgårds Lösjer
Näsets RS Okänd 56
Sofie Sundberg Bristol Creame
Jokkmokks RK Bernstein - Guvernör 10
Emma Edwardson Leonardo
Östersund-Frösö Briar - Ceylon 53
Åsa Bolinder Coco Bahia
Vännäs RF Junker - Ganesco 21
Susann Sjöström Davidor III
Umeå RF Davignon II - Lord Kemm 24
Jennifer Sundin Uvanti
Åsbygdens RF Negro - Pythagoras Z 84
Yvonne Pettersson Rasputin
Umeå RF Roderik - Locarno 69
Sofi Eriksson Caprice des dieux
Östersund-Frösö Elberton - Modus xx 14
Elin Bolinder Iris
Vännäs RF Sicken En - Sombrero 47
Karin Tomner Broman Golden King
Örnsköldsviksort. okänd - okänd 44
Ida Hellström Escamilo SW
Umeå RF Danone - Warsteiner (SWB) 33

Klass 9 - Dressyr Medelsvår B:4 Preliminär
Goodtech
15 anmälda
Överdomare: Camilla Svensson
Tävlingsledare: Karin Kemi
Domare H: AnnaKarin Jonsson-Berg
Domare C: Eleonor Westin
Domare M: Susanne Rudholm
RyttareHäst
UppfödareHärstamningHästnr
Isabelle Serrander Quattro Star F
Sundsvalls RK Quite Easy - Asterix 68
Eva Lundström Cayenne
Härnösands RK Okänd - Okänd 18
Li Skarin Diamonds Agency's Dacapo
Piteå Ridklubb Matador - Donauwind 26
Brita Fagerlund Lundqvist Andy
Umeå RF Steinbeck - Martini 5
Emelie Eklund Merlin
Segersta SR Cortus - Magini 58
Annica Norrbom Markgårds Lösjer
Näsets RS Okänd 56
Emma Edwardson Leonardo
Östersund-Frösö Briar - Ceylon 53
Matilda Aldrin Melissa TS
Piteå Ridklubb Marengo - Brabant 57
Emmeli Hellgren Flamina
Vännäs RF Flamingo - Robin Z 39
Åsa Bolinder Järvdals Kullamannen
Vännäs RF Okänd - Okänd 49
Annakarin Holmgren C-Day
Vännäs RF D-Day - Chagall 12
Anna Hedbys Sinorea
Hogsta DR Larix - Indiaan 77
Ida Hellström Carlshöjs Martell
Umeå RF Solos Carex - Bonsoir 15
Sofia Westin Upan L
Härnösands RK Upan la Jarthe x - Damokles 83
Pia Lundmark Barney
Vännäs RF Bernstein - Arram 8


Adelinde, bollövningar

Innan clinicen började så pratade hon mycket om att vi lägger ner mycket tid och träning på hästen för att det ska gå bra osv. Men hur mkt träning lägger vi på oss själva? Lägger upp två stycken övingar som man kan göra hemma som inte tar lång tid. Allt du behöver är en "tränings"boll och en mindre boll tex fotboll. Dom här övningarna hjälper till att stärka balansen och kordinationen!Första övningen: Lägg underarmen (handen-armbåge) mot bollen och låt kroppa vara sträckt åt sidan. När du hittat balansen försök sedan lyfta upp kroppen med armen. Den var riktig svår! ;)Andra övningen: Ställ dig på bollen, knä till fot och försök helt enkel att hålla balansen. Om det går bra kasta då en boll med en person samtidigt som du står på bollen.

Om du inte kan hålla balansen på en boll hur ska det då gå att hålla balansen på hästen som faktiskt rör på sig också ;) Tror jag måste köpa en sådan boll och börja träna lite :P


Adelinde clinicen

Nu är jag hemma från clinicen i Timrå för Adelinde Cornelissen. Det har varit en otroligt rolig upplevelse att få rida för henne! :D Hon var superduktig på att prata Engelska, mkt bra på att förklara övningar osv!

Dag 1: Jag red med Ida Hellström. Först fick man ta mikrofonen och presentera sig för publiken och Adelinde, på engelska :) Sedan frågade hon om man ville ha extra hjälp med ngt och så fick man svara på det och sedan fick man hjälp med det. Jag ville ha hjälp med bytena, flying change;) Leo antingen dyker eller rycker upp huvudet precis efter han bytt. Men det första alla fick ta till, och som hon tyckte var det viktigaste innan man kunde fortsätta att göra ngt var att hästen ska vara flexibel(lösgjord) i båda sidorna. Vi fick gå längs långsidan och ställa innåt utan att det skulle bli öppna, det var lite klurigt. När man fått till det och hästen känns lösgjord och tar förhållningarna så ska man fortsätta göra samma grej i galopp, men, kunna göra övergångar i böjningen. Du ska kunna minska och öka tex traven även fast din häst är stäld i nacken. Speed control and flexibility is the number one thing :) När hästen klarar av det och lyssnar på dina förhållningar kan du börja göra en ngt annat, tex en öppna. Leo var suupertaggad! xD Så vi övade nästan bara på det och få tillbaka honom på mina förhållningar. En annan bra övning för hästar som gärna går på fort frammåt är denna: Serpentinbågar över hela banan, i varje båge flytta in bakdelen och ställ lite extra i nacken, när du byter båge samma sak, så fort du går åt andra håller börja flytta in bakdelen och ställ nacken. Den övningen var skitbra!!! Leo började lyssna och han sprang inte på alls! I galoppen var det samma övning på spåret. Det var riktigt svårt eftersom han ville springa ännu mera medans jag skulle samla xD Men efter ett tag så fick vi till det :) Vi gjorde inte så många galoppombyten eftersom Leo visst redan vad han skulle göra så han taggade till sig lite extra. Det blev till att försöka få honom att vänta på mina signaler och inte att bara för att han vet att vi ska göra ett byte så byter han. Det gick också bra, efter ett tag ;) Det var det man han på en lektion, två ryttare på 45min :) Juste! Leo visade att han kunde göra piaff och passage oxå! Skulle samla honom till "ponnytrav" men han ville bara sakta av till skritt och då skulle jag trycka på honom lite extra när jag kände att han var på väg att börja skritta och då tyckte han det var jätte jobbigt och började göra passage och piaff istället! xD haha! Visste inte ens att han kunde göra det ! (Y) :D

Dag: 2 Jag red med Susanne Åberg :) Leo vart stört förtjust i hennes häst, ett sto hehe ;) Men han var så otroligt fin!! Superlugnt och lyhörd! Adelinde tyckte att det var en jättestor skillnad bara sedan dagen innan! :D It´s a very nice picture of you guys! Hon tyckte att man såg en väldigt bra "bild" av oss vilket gjorde mig jätte glad ofc! :D Vi gjorde serpentinövningen igen och den satt som en klocka! :D Galoppen var också väldigt bra! han väntade på mig och jag fick lite tips om vad jag skulle göra för att han inte skulle hålla på med huvudet och det funkade!!!! Han gjorde jättefina byten utan att slänga ner huvet! :D:D Sedan fick vi göra lite "half pass", galoppsluta ;) Vilket inte var några problem hihi :D Skulle bara tänka på att ställa honom lite till i nacken! :) Sedan gjorde vi en galopp övning på volten. Vi gick in på en ca 15m volt och flyttade in bakdelen + att ställa honom lite extra innåt. Sedan kunde man minska och öka volten. Leo började till och med sätta under bakdelen till en piruett ;) Den övningen var båda för att stärka vissa muskler man kanske inte tänker på och stretcha överlinjen! Man kan bara stretcha överlinjen med tagen bakdel! Sedan skulle jag kunne få ner honom i nacken, att han blir lite längre och sedan få upp nacken igen utan(!) att han skulle ändra tempo. Hon var också väldigt noga med hur man satt och gjorde, vissa fick vinkla om händerna och hon var väldigt noga med skänklarna. Att man inte ska sitta och peta hela tiden utan när hästen ska göra ngt säg till EN gång, vilket är väldigt sant! :) För om man sitter och petar med skänklarna hela tiden så kommer hästen tillslut inte att reagera när man faktiskt vill ngt. Och spö. Adelinde tyckte att det är okej att rida med spö om man har en bra anledning till det, tex att hästen är ung eller att den bråkar ibland. Om du sitter och rider med spö fast inte behöver det så gör du det bara svårare för dig själv och hästen eftersom på tävling får du ju inte ha spö. Det blir ju en helt annan grej om man tar bort spöt, inte det man är van eller har tränat på ;)

Ni är väldigt duktiga om ni orkade läsa allt detta! ;D
Tyvärr kunde mamma inte med touch telefoner så det blev ingen film.. Men fotografer var där så bilder blir det nog framöver iaf! :)

NUU! Ska ni få se mina skills i Paint! Bara så att ni förstår övningarna jag gjorde ;)

Galopp övningen på volten. (svarta pricken                  
hästens huvud)
Övre delen av banan, spårövningen med ställning. Nedre delen serpentin övningen.


Ingången till banan ;D


Sedan fick ryttarna gå omkring i sånna hära :D Cooooolt hihi :D


En liten fusklapp att öva på haha!Hiss eller diss?
En ridhjälm med solglasögonvisir på? Är hjämen verkligen värd att köpa för 4000-5000kr?
Själv tycker jag en stoor DISS! Ser ut som en mindre moppehjälm med massa ventilationshål i... Finns att köpa på den här hemsidan. Vad tycker ni? Hiss eller diss? :)


Skolavslutning!

Lite sent att skriva kanske men iaf :P Slutade skolan den 14 och nu är det äntligen sommarlov!! Vilket innebär mer träning och planering hela sommaren hehe. Tänkte bjuda på lite bilder på mig själv(!) från balen/festen och skolavslutningen :) Inte så ofta man får se kort på bara mig haha! Det blir dom första och kanske sista kortena ni får se! ;D Betygen var väll sådära tyckte jag, ville ju såklart ha fler MVG men så blev visst inte -.- Men kom iag in på linjen jag sökt och det blev Naturvetenskap med inriktning natur :)

Ridningen går bara bra, är i fullt shå att träna till Adelinde clinicen i helgen, ska bli otroligt spännande!
Någon som ska dit och kolla? :)
Den rosa klänningen hade jag på avslutningen och den blåa på balen/festen :) Håret var en ENKEL uppsättningen haha! Saknar alla 9or sjukt mkt redan! :(


Inge Gagnef..

Det blir ingen tävling i Gagnef i början av Juli :( Skit.. Hade verkligen sett fram emot att komma ut och tävla neråt Sverige :( Det är ju Peace and Love festivalen precis då och alla (verkligen alla!) hotell och vandrarhem osv är bokade!! Så det blev till att snabbt anmäla till Umeå istället, snacka om att klasserna blir fulla fort som tusan! Man får verkligen vara beredd när dom släpper ut anmälningsdatumet! Det blir Leo som får åka till Umeå iaf :) Ska starta våra första MSV:B klasser! :D Ska bli roligt! Klasserna är, FEI Inl. program för juniorer (Msv B), Medelsvår B:4 och Medelsvår C:2. Det är en 3 dagars tävling så en klass varje dag tycker jag är alldeles lagomt!

Träning idag:
Red ut Bourgogne på kandaret idag och han skötte sig jätte bra som vanligt! ;) Han hade verkligen den där lilla extra bjudningen och allt satt perfekt förutom nått byte då han såg en sten i gräset som var väldigt farligt haha! Rider mest ut på honom då både han och jag tycker det är roligast :) Galopp slutorna var jätte bra och sedan provade jag bara för skojs skull byten i vart annat och det gick ju som hejsan det med!! :D På slutet vart de lite små bus, när jag lägger ner honom i galoppen brukar jag länga tyglarna lite extra, ställa mig upp lite i sadeln och klappa han jätte mkt! Då blir han glad och små hoppar lite hihi! :D

Leonardo red jag i paddocken lååång och låååg. Vilket han tycker är väldigt jobbigt hehe ;) Blev dock några extra skritt/berömnings pauser då jag inte vill att han ska tycka det är skit jobbigt och tråkigt. Han skötte sig väldigt bra iaf! Ingenting var farligt och han var super lyhörd! Skolorna sitter som en smäck, dom har han aldrig haft problem med :) Provade för första gången galopp delen i MSV:B4an, ett V över ridbanan, enkelt byta, byte, snett igenom mellangalopp sedan förvändgalopp och byte vid A. Det gick huuur bra som helst! :D Trode inte vi skulle fixa det sådär första gången xD Måste träna lite mera på ökadgalopp(!), det känns att han är stor och det är mkt häst att hinna ta tillbaka innan man ska sakta av!! ;D

Adelinde Cornelissen

I förrgår fick jag ett mejl angående om jag(!) ville ride en clininc i Timrå den 25-26 juni för Adelinde Cornelissen! Hon bor i Nijkerk, Nederländerna/Holland? Geografi är inte mitt ämne :P och rider bland annat hästen Parzival. Blev jätte chockad när dom frågade om jag ville vara med!! Finns ju hur många ryttare som helst som rider bättre och högre klasser än mig xD 8st ekipage ska vara med på clinicen, dom hittar ni här :) Det blir Leo som får åka med på clinicen :)) Roligt att bli lite sponsrad med grejor från Shockmöhle också ;D Då måste man börja plugga lite engelska, tror inte hon pratar svenska iaf :P Jag kommer säkert få hjärnsläpp eller ngt, haha!


Adelinde och Parzival


Namn!

Nu har vi bestämt ett namn till lill fölet! Och namnet blev: Mai Diva. Eftersom ston döps efter sin mor ( på ett ungefär, man brukar ta dom två första bokstäverna i mammans namn iaf :)) Så Martina börjar ju med Ma. Så vi knåpa lite granna och så blev det tillslut Mai Diva. :) Mai är ett Japanskt flicknamn som betyder "dansande" och Diva fick hon också heta då hon är en riktig diva!! Hon bryr sig inte ett skit om Martina när man går ut med dom!! xD Hon kan springa iväg en bra bit och sedan stå och leka med en blomma eller något och sedan komma tillbaka igen efter ett tag! Haha! :D "Dansande Diva" Tyckte det passade väldigt bra! :D
Eller var tycker ni? Passar hon i det namnet? :)

Såg att Mittsvenskas DM stod på Ridsports hemsida, här ser ni artikeln :) Och dom har ju ingen koll på läget hehe, DM:et gick i två klasser inte en, MSV:C1 OCH MSV:C2 ;)
Ranking

Var inne på Svenskaridsportförbundets hemsida för skojs skull och tittade på rankingen bland Juniorerna på storhäst och såg att jag tydligen låg på 17e plats i Sverige för tillfället! Hur kan detta komma sig haha! xD Med tanke på att jag bara startat 3 tävlingar iår så trode jag att jag skulle vara låångt bak hihi :) Tog bara första sidan, alltså dom 25 första som kom upp och här hittar ni bland annat Matilda Holmström, Elin Nylander och Anna Sundström :) (Tog dom som jag vet har bloggar :P) Men härligt jobbat tjejer! :D

Ryttarranking

Från 2011-01-01 till 2011-12-31, Junior, Ridhäst, Dressyr

Ryttare Klubb Starter
Poäng
1 Marina Mattsson (6116), 1994 Willands Ryttarförening 15
160
2 Ellinor Magnusson (13587), 1993 Åseda Ryttarförening 17
148
3 Anna Drugge (38081), 1993 Torslanda Ridklubb 13
129
4 Frida Berg (29204), 1995 Rappestads Ridklubb 19
118
5 Emma Eriksson (20640), 1993 Malung Sälens Ridklubb 15
114
6 Clara Häggqvist (24834), 1993 Jump Club Ridsportförening 27
102
6 Nina Rademaekers (36980), 1993 Djursholms Ridklubb 12
102
8 Amalie Egholm Hebsgaard (27536), 1994 Åsbo Ryttarförening 13
90
9 Emma Byström (40501), 1993 Enköpings Ridklubb 10
86
10 Alva Lander (35157), 1994 Hogsta Dressyrryttare 19
85
11 Fanny Kokotsaki (33648), 1993 Gömmargårdens Ridsällskap 11
78
12 Jennifer Andersson (31966), 1993 Arboga Ryttarsällskap 15
73
13 Emma Jönsson (44332), 1995 Särö Ryttarförening 16
72
14 Lisa Munter (12819), 1994 Torslanda Ridklubb 14
71
-14 Anna Sundström (39250), 1993 Sundsvalls Ridklubb 13
71
16 Charlotta Lundblad (45398), 1995 Sjövillans Ridklubb 12
64
-17 Emma Edwardson (18861), 1995 Östersund-Frösö Ridklubb 11
62
18 Norea Kjerrman (28319), 1993 Bergsviks Ridsportförening 14
60
-19 Elin Nylander (27539), 1995 Timrå Hästsportförening 9
58
20 Madelene Märges (39536), 1993 Edsbyns Ridklubb 8
56
-21 Matilda Holmström (35193), 1993 Sällskapet Segersta Sportryttare 14
53
22 Fanny Callerud (37296), 1994 Torslanda Ridklubb 6
47
23 Hanna Mååg (38025), 1995 Insjöns Ridklubb 4
37
23 Paulina Seger (39022), 1994 Knivstaortens Ryttarklubb 11
37
25 Rebecca Andersson (40407), 1994 Eksjöortens Ryttarförening 9
33DM 2011

I helgen var det DM i Härnösand. Både Leo och Bogge följde med :) Vi åkte redan på fredagen och jag red igenom båda två på banan. På lördagen startade jag Leo först i MSV:C1. Han var ganska laddad men skötte sig jätte bra iaf :) Vi fick två missar i galoppen då han bytte, laddad häst hehe :P Men vi fick ihop 65,75%! Personbästa :D Vi kom till och med placerad 3a! :D Hela resultatlistan hittar ni HÄR. Efteråt startadae jag Bogge i en LA:3. Han gick stadigt genom hela programmet, ett litet avbrott i galoppen men annars vare bra :) Blev 66,45% vilket jag är mycket nöjd med! :) Placerad 2a :) Hela resultatlistan HÄR.På söndagen så startade jag Leo först också, en MSV:C2, hatar det programmet haha xD Men han kändes lugn och lyhörd och vi slutade på 64,67% vilket oxå är personbästa med Leo :D Hamnade precis utanför placering, 3an och jag hade samma % men det var det allmänna intrycket som skilde oss åt :) Resultatlista HÄR. Sedan var det snabba ryck och göra iordning Bogeg inför LA:4an. Han var verkligen jätte fin! Har aldrig haft så många 8or i programmet! :D Super glad när jag hörde procenten! 68,3%!! Personbästa på Bogge! :D Vi vann den klassen men 6% till 2an hihi :D Reslutatlista HÄR. Det var ju DM också. Tro det eller ej men Leo och jag tog faktiskt hem segern! ;DRiktigt roligt eftersom jag inte haft honom så länge :D Grattis till Anna och Sara som tog hem silvret och bronset :D
Lillfölet!!Fölning!!

Äntligen har Martina fölat!! (har inte hunnit blogga för att jag har varit på tävling och nätet har inte funkat ;))
I torsdags klockan 02:30 kom den ut hihi :D Det blev ett sto, brunt med en vit stjärn i pannan. Superlånga ben och väldigt sött huvud :P Allt gick bra, det tog ett litet tag innan hela fölet kom ut, bakbenen var kvar ett tag men sedan gick det bra :) Först förstod nog Märta ingenting, vad är detta liksom! xD Men sedan när hon snosat lite på det började hon slicka det och hon gnägga hela tiden nästan! Lill tjejen skuttade fram till Martinas huvud, så sjukt söta dom är! Men hon försökte stå efter 40min och hon ramlade förståss men efter 3e försöket stod hon faktiskt på benen i 3 timmar innan hon ramlade igen! :D Martina var liite bitchig i början när hon skulle försöka dia men efter ett tag så gick det också bra! :) Dom fick komma ut i hagen på förmiddagen, mer utrymme bland annat. Och lill fjanten (hon heter så nu eftersom vi inte har ngt namn xD) var supersprallig! Pigg och glad och ville bara springa hela tiden vilket Martina tyckte var väldigt jobbigt ;) Efter 10min vart hon jätte trött och la sig och vila <3 Helt utmattad stackarn ^^ Men sedan var det bara upp på benen igen och springa xD Hon springer ut och in från hagen, kanske blir en galoppör hihi :) Det är ganska otroligt vad stadig dom är på benen efter bara några timmar!! Så roligt att se också! :) Men nu har vi ett litet problem....

Ett namn till fölet!
Kommentera massvis med förslag!
e: Highcruiser u: Martina
Och det är alltså en flicka ;)

Har två förlsag hittils:
Her Royal Highness
Her Highness

Är något av dom här passande?? ;)
(Bilder kommer snart! :))

En liten film på henne när hon är 30min :DRSS 2.0