Ännu en härlig ridtur!Som sagt ännu en härlig ridtur! :) Imorgon blir det hårdkörning i ridhuset och till helgen åker jag till Östersund och tränar för Martin! Nästa vecka har jag äntligen lov!! :D

Asså fy fan..Herreguuuuuuud va jag hatar att anmäla till tävlingar i södra Sverige!! Jag får helt seriöst panik när jag sitter och väntar på att anmälningsknappen ska gå o trycka på! Jag lyckades anmäla till Högbo och dom klasserna jag ville rida. Men det blev som inge bättre för min panikångest att datorn började tjorva och jag kom inte vidare till godkännaknappen!! Jag satt typ och skrek på den och började nästan grina hahahah!! Men nu kan jag lugna mig ;)

Några fler som ska dit? :D

Ridtur!


Härlig ridtur!

Patrik Kittel och Toy Story

Jag hann precis se Patriks ritt igår! Blev ju jätte spännande när det tog sådan tid med resultatet! 78.525% och vinst! Så himla roligt för honom! Han är verkligen värd det! Här kommer en video på ritten!
Obs. Kommentatorerna pratar Franska ;)under veckan

Veckan har varit ganska lugn, ridningen har gått både upp och ner men så kan det vara ibland! :)

Den här veckans skola har varit helt underbar haha, mån/tis började jag klockan 12, onsdag var en vanlig dag och tors/fre slutar jag halv 12! Till helgen tror jag inte att det händer så mycket men det är ganska skönt att få vara hemma en helg utan någonstans att fara :)

Igår var jag och kollad på bio med min kompis Anna, vi kollade på En gång i Phuket och den var ganska bra enligt mig, vi satt och skrattade många gånger! ;) Vi fick välja mellan den här filmen och Star Wars haha :)
Födelsedag och tävling

Ja som sagt, igår (18/2) så fyllde jag 17 år! :) Känner mig ganska gammal hahah.. Vi firade min fördelsedag redan på fredagen då jag skulle iväg och tävla på lördagen. Jag fick bland annat dom här presenterna! :)

*Harry Potter Boxen
*Nattpaddar
*Nattlindor
*Ett par nya ridbyxor, Pikeur, ursköna!
*En spooks ridvästFick även
*Boken War Horse
*Ljus
*En filt
*Choklad
*En tavla

TÄVLINGEN
Var i Östersund, en klubbtävling. Det är första tävlingen iår och första tävlingenjag rider på träns med Leo! Det är ju alltid något speciellt ;) På framridningen kändes han jättefin, loss och lyhörd. Sedan skulle vi in på banan och då blev han spänd som en fjäder hahaha! Allt var farligt, speciellt domarna ;) Men vi kom igenom programmet med några små missar och slutade på LB:1 - 73%! Var ganska tajt mellan klasserna så jag lät han få komma in en snabbis i stallet och dricka. Sedan gick jag med honom i ridhuset tills jag skulle rida igen. Han kändes lika fin på framridningen där och något spändare inne på banan. Men det kändes bra att få komma in en gång till och rida igenom. Slutade på LA:1 - 72%!

Tycker att det är riktigt bra träning att rida på något man inte är van vid eller som man inte brukar tävla på, som jag tex, jag har aldrig tävlat Leo på träns men tyckte det var en bra träningsgrej att göra. Det är inte lätt att rida på träns om man inte är van vid det, samma sak med kandar. Det är iaf bra träning :)
Startlistor

Nu har startlistorna kommit ut tills i på lördag då det är klubbtävling i Östersund! :) Btw så fyller jag år då hihihi ;)


Hästkanal i tv!

"I går gick ansökningstiden ut, för rätten att sända i Boxers nya kanalplats.

26 ansökningar kom in, från 14 programbolag, och bland jättar som Bonnier, BBC och Viasat finns även uppstickaren Medge Consulting AB.

Medge Consulting, som kanske mest gjort sig kända för att ha värvat rättigheterna till Premier League och NHL, siktar nu på att starta en egen kanal, inom hästvärlden.

– Det här är ett projekt som gått genom med en startsträcka som började för redan ett år sedan, då vi tittade på hästnischen och dess brist på medieexponering, och vad vi kan göra där, säger Timothy Smart, partner i Medge Consulting.

– Hästsport ur ett lifestyle- perspektiv är underrepresenterat i Sverige, och tror att tajmingen är rätt.

Kanalen, som om den blir verklighet, går live detta år, troligtvis till hösten, och kommer att sända mellan 12-18 timmar häst under dygnet. Och då allt från "My little ponny till VM".

– Vi vill belysa hästvärlden ur alla vinklar, och riktar oss till en målgrupp från fem år och uppåt, med animerade serier till tonårsdrama till action, filmer och dokumentärer.

Efter att Rolf-Göran Bengtsson nyligen fick Jerringpriset, har hästport fått en ytterligare vitamininjektion.

– 1 av tre familjer har en koppling till häst, och ridsport är en nationell angelägenhet." - resume.se

 

Liite grymt att det kommer att komma en alldeles "egen" kanal med bara hästar! :D


FILM!!!

Nu har jag sett filmen "War Horse". Guud va kär jag blev! Den var lång ja, men otroligt sevärd! Jag började såklart att böla flera gånger haha och fler gånger ska jag se den! :D


Träning för Martin 11-12/2

11/2

Red på träns, på uppvärmningen kändes han lite små pigg men ändå lyhörd. Började lång och låg men massa volter och övergångar. För Martin tränade vi:

*Övergångar
*Tempoväxingar
*Skolor
*Byten
*Piruettarbete

Han skötte sig riktigt braa! Han fixade öppnorna åt båda hållen riktigt bra och han har blivit betydligt starkare i sin galopp!

12/2

Red på kandaret, han kändes ännu piggare idag haha, började som vanligt med lösgörande arbete i låg from. Själva träningen belv det mkt:

*Övergångar
*Tempoväxlingar (de 2 första gör jag alltid när jag tränar)
*Skänkelvikning
*Byten
*Piruettarbete
*Galoppslutor

Även denna dag en riktigt bra en! Bytena har blivit bättre, luftigare och han sätter sig mer och  mer i galoppiruetterna. Slutorna i galoppen är det han har svårast för, han vill gärna bli lite rak och han är ju ganska stor ;) Men det gick riktigt bra på slutet och vi fick till det! Både häst och ryttare var trött efter helgens pass och for sedan hemmåt :)

Laddar för nästa helg då det är första tävlingen för iår! Ska bli spännande! :D


StekarN :) Solar lite i hagen innan träning!

9-10/2

9/2 (igår tors) for jag in till ridhuset med Leo. Kände att det var nödvändigt efter all vila förra veckan. Då jag inte kunde rida alls på några dagar eftersom det var över 30- ute och transporten hade frysit igen... Men nu är vi back on track igen :) Red inte så hårt eller länge, jag gillar inte underlaget så jätte mycket i ridhuset även fast det är bättre än förut, nu har det blivit superhårt runt på spåren istället.. Men det funkar ju att rida innanför också, bra träning om inte annat :) Själva träningen gick riktigt bra! Det blev mycket:
*övergångar
*tempoväxlingar
*serpentiner/volter
*skolor
*nått enstaka byte i galoppen

Han kändes väldigt lyhörd, framåt och tog mina signalerna väldigt bra. Jag kan säga såhär, jag rider nästan aldrig med sporrar, förutom några dagar innan tävling kanske och inte heller rider jag med spö, tar det bara till hjälp om jag ska trampa honom lite i traven. Det kändes bra att få åka in och rida igenom honom lite ordentligare.

10/2 (idag fre) så får han en liten vilodag. Jag slutar dock alltid halv 12 på fredagar i skolan men efteråt var jag och åt lunch, gymmade i 2h och sedan iväg och handla, kom hem och åt middag. Det tar en himla tid faktiskt haha! :O Men någon gång ska dom små djuren få vila också. Tar tag lite mera i Diva då Leo vilar. Hon kan till och med ha ett schabrak på ryggen nu! :D Så duktig chey! Hon är väldigt lugn i sig själv, lite som Bogge :) Men jag hoppas att hon är något piggare ;)

Imorgon åker jag till Östersund och tränar för Martin! Får se hur det går den här gången :)


Nykläckt :)

Mina mål 2012

Tänkte sätta upp några mål för mig och Leo under 2012

Inom tävlingarna:
-Vi ska starta en/flera klasser på träns.
-Försöka slå P.B i MSV:C. Alltså över 68%
-Få en bra % i MSV:B, hålla ett fint "spår" om man kan säga så
-Försöka kvala till SM 2012, alltså 2st MSV:B4or över 64%
-Åka neröver landet och tävla! Båda för att det är roligt, det är nya domare som inte sett hästen och det finns mer tävlingar med MSV:B4or. Men man måste dock vara snabb på anmäla..
-Prestera så bra som möjligt i tex nått Mästerskap, DM, NM, KM osv

I själva ridningen:
-Få till bra byten
-Bättre på piruettarbetet
-Börja på serier i galoppen
-Träna mer på att trampa i traven
-Få lite mer koll på honom i övergångarna, mer lyhörd


läsvärt!

Ja varför ska vi behöva be om ursäkt för vårat intresse?

Ett jätte bra inlägg finns att läsa på den här sidan! Mycket läsvärt!


Dagens bild

Alla sätt är bra utom dom dåliga haha, men det här kanske inte var världens lysande idé ;)


Källa: Tryck på bilden!


Bilder på Arrak

Har några bilder på Arrak som jag tänkte lägga ut, tog bilderna från en video så det är inte så bra kvalite men man ser lite iaf :)RSS 2.0