Väldigt tidig morgon för dom flesta ;)

Klockan ringde 04:00 och ut i stallet vandrade jag för lite morgon träning :)
 
Belsac kom direkt till ingången av hagen, trodde nog att det var frukost dax ;) Sedan gick vi in och gjorde iordning oss för ett träningspass i paddocken. Det var riktigt skönt ute! Svalt, dimmigt men inga insekter! Perfekt ridväder :D
 
Passet gick riktigt bra! Blev ett tränspass på träns, låg och rund i formen så att han kommer upp och jobbar med ryggen. Övergångar, volter och lite skolor blev de. Basic arbete. Vi fixade förvända galoppen jättefint idag! Inga byten blev det utan höll en stadig galopp genom hela halvcirkeln! :)
 
Blir fortsatt basic arbete imorgon tror jag, kanske blir en uteritt, vi får se :) Jag rider både B och L samma tid som idag, ska börja regna på förmiddagen och hela dagen framöver, så jag gör bort allt i stallet innan allt rusk kommer :)
 
Ibland kan solen redan komma vid 4 halv 5 och då går jag ut tidigare, så jag får kolla vädret igen och utgå från det :) Godnatt! ;)
 
Diva är inte så liten längre ;)

.

Foto från G

Träning för Ingrid!

Idag var första gången Belsac och jag tränar för tränare tillsammans! Ingrid kom vid 11 och Leo var först på tur.
Det var jättefint väder vilket gjorde att det var fruktansvärt mycket insekter! Usch! Men det var bara att rida på! :)
 
L: Tränade mest galopp den här träningen. Men även massa övergångar och tempoväxlingar! I galoppen började vi med överg. och tempov.. Sedan red jag galopp, går ut som en 8 volt så det blir förvänd och fortsätter i den förvända galoppen in i volten. I volten ändrade jag formen och sedan när jag hittat en bra känsla och Leo väntar på mig så gjorde vi några byten, som blev riktigt bra! Och andra inte så bra ;) Men det är bara att träna på!
 
B: Kollade lite grunder, sedan började vi med övergångar - att han inte får slå upp huvudet utan behålla formen och rundheten. Formen blev riktigt bra tillslut, rund och lösgjord, inte för hög eller låg. Alldeles perfekt träningsform :) Vi tränade volter och serpentinbågar. I galoppen blev det övergångar och slutor på långsidorna - vilket verkade vara en klurig grej för B hihi ;) Något vi ska träna på!
 
Jag är väldigt nöjd med båda hästarnas träning och till helgen är det Martin träning i Östersund med L, B får vänta tills nästa gång :)
 

Belsac

 
 
 
Namn: Belsac
Född: 2004
Stam: Bernstein - Donnavan
Ägare: Kim Myrman
 
Hur vi träffades: Vi träffades på Adelinde Clinicen i fjol då jag var med på Leo.
Utbildningsnivå: LA/MSV:C (Inriden som 6 åring)
Mentalitet: Har varit lugnet själv, gör inga hyss (än så länge ;)), väldigt snäll att hantera! Fast kor var ingen höjdare haha!
Mål iår: Komma ut och tävla med en så bra känsla som möjligt och hoppas på en godkänd ritt. (60%)
Långsiktiga mål: Träna att bli stadig i MSV:B därefter starta även det.
 
 
Bjuder på mig själv haha ;)
 
 
Jag, Kim och Belsac
 

Ett tillskott på gården - 4 benig sak ;)

Idag kom ett fyrbenigt brunt djur med hästtransporten till gården!
 
Ca klockan 9 imorse rullade det in en hästtransport här hemma. Ut kom en hungrig häst hihi! :)
 
Jag har fått den möjligheten att under 2år låna en häst som jag ska träna, tävla och utbilda. Ägaren ska få sitt andra barn i vinter och vill inte ställa av hästen så jag håller igång träningen.
 
Jag vill ju jätte gärna ha fler hästar att träna, tävla och få möjligheten att utvecklas mer som ryttare, men har inte riktigt hittat någon häst, prisklasserna är gräslig nu för tiden tyvärr! Så det här är en jätte bra möjlighet att få alltihopa som jag vill, utan att köpa! :)
 
Sugen på veta mer om hästen? Bilder osv? ;)
 
 

Inuti hästbussen

Det var några som vill se bilder inuti hästbussen så nu kommer dom! Men kameran var inte den bästa så ;)
 
Från sidan - Trappen upp, liten hall, rakt fram toalett och dusch, till vänster hästdelen och till höger bodelen. Luckan bredvid är en lite sadelkammare.
 
Lilla Sadelkammaren - med hyllor på sida och 3 sadelhängare och 5st tränshängare.
 
Hästdelen - 4st spiltor, hyllor som vanligt baktill :)
 
Från hallen : Rakt fram uppe, säng för ca 3pers, till höger spis, ugn, diskho, mikro och kylskåp. Vänster soffa och bord.
 
Från förarsidan - Soffa, bord och skåp. Hallen rakt fram. Hoppas få upp en tv där spegeln sitter haha ;)
 

Hemma!

Nu är jag hemma igen! Så äntligen kommer det att uppdateras lite!

Supersnälla Stina har gjort en ny design till min blogg som förhoppningsvis kommer upp strax ;D

The typical hästmänniskan

hahahh vissa är klockrena!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UTOMLANDS!

Nu på onsdag far jag utomlands!! :D
 
Jag ska åka iväg en vecka, åker själv hehe :) Men jag kommer att möta min pappa när jag kommer fram.
Destinationen är Bosnien/Kroatien! Min farmor och farfar bor nämligen där och jag har aldrig träffat dom! Varje år har dom "släktträff" och varje år har jag inte kunnat komma.. Men nu bestämdes det i tid!
 
Pappa är där i typ 2 månader, men jag kände att jag inte riktigt kunde vara borta så länge från hästarna haha ;) Ska bli jätte roligt att träffa alla! Jag kommer träffa måååånga släktingar, tror vi skulle bli 27 stycken totalt (mindre än vanligt) och dom är från bla. USA, Sverige, Bosnien och Tyskland tror jag det blir haha, bra koll jag har ;) Kommer iaf kunna prata med mina kusiner från USA då dom pratar engelska, men dom andra hmmmm.. då får pappa sticka in som översättare hahah! :D Jag kunde prata väldigt bra Bosniska förut (när jag var typ 5-7år och hjärnan inte var proppat med annat haha) men nu har det som försvunnit med tiden.. :/ Kan ytterst lite nu, får råträna lite innan så jag kan det lättaste hihi.
 
Men det är iaf planerat att vi ska vara i Sarajevo några dagar, sedan ska vi åka till Kroatiens kust och bada mm, sedan bär det av till Priboj där Farmor och farfar bor :)  Sedan ska vi åka på Rafting!! Ska bli superkul! :D
 
Det är runt 36-40 grader varmt där! Panikshoppade lite idag, lätta kläder osv, jag har nästan bara "Sverigekläder"-tjocka varma sådana haha ;)
 
Rafting!
 
 

Ridtur till vattnet!

Jag har den fantastiska möjligheten att rida ner till älven, och igår blev det en riktigt härlig tur! Steg upp halv 7, gick ut och fodrade och släppte ut dom andra hästarna, sedan red jag ut med Leo :) Det var riktigt skönt väder, inga broms/myggor/knott. Det var ganska lite vatten i älven så det var mest gegga till vattnet, Leo får vänta lite tills vattnet kommit upp till gruset, då kan vi ta och hoppa i hahah! ;)
 

Hästlastbil - Check!

Vi har även köpt en hästbuss! Vi har pratat om det länge med inte riktigt hittat någon som passar, antingen för lite - för stor - för dyr eller alldeles för schabbig.. Men nu hittade vi pärlan haha! Vi räknade även ut att man lägger ner sjukt mycket pengar på boende under året, och man vinner i längden med att ha en lastbil med bodel, och det hade den! Den rymmer 6personer, vilket är perfekt för det är så många vi är i familjen! I hästdelen rymmer det 4 hästar, man kan ta bort en vägg för mer utrymme för packning och mat! Den är inte ny men väldigt fräsch och den duger väldigt bra! :D
 
 

Jag lever!

Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen nu. Men det är av förståliga skäl :)
 
Vi har haft en del "familjetid" då vi bland annat åkte ner till Stockholm, bodde på hotell och var på Gröna Lund! Jag hade inte datorn med mig, därav ingen uppdatering :)
 
Men nu är jag hemma igen!

intag av hö!

Har tagit in hö i 3 dagar nu, nästan hela höladan är full! Har träningsvärk överallt haha.. Igår var nog värsta dagen, det var sol och vindstilla så alla broms och flugor kom och skulle äta upp mig + att vi började klockan 11:00 och jag kom in vid 23:30 - jag var ganska mör! Men nu har hästarna iaf mat för typ 2år och jag får vara glad att vi bara tar in hö en gång per år! ;) Bara några läggdor(hur stavad det egentligen??) kvar att ta in, ska regna i en vecka nu så då blir det inget höintag förrens det har slutat :)
 
Hästarna trivs på betet, Diva syntes nästan inte till en början i hagen för gräset skymde henne hahah! Men hon är jättesnäll och verkar inte bry sig om att poolaren Leo inte står breddvid henne ;) Har även provat att spraya henne lite på kroppen, dels för at vänja henna för framtiden - pälsglanspälsglanspälsglans - och dels för att hon helt enkelt måste lära sig att det inte är farligt att bli sprayad på, fast hon kanske gillar alla broms och flugor haha ;)
Man kan stå vid grinden och vissla på henne så kommer hon som ett skott! Sedan står hon där och ser söt ut, då måste man bara gå in och gosa lite haha :)
 
 
 

Ställning efter NM:et

Lånar bilden av Anna :)
 
 
Det var alltså väldigt nära haha!

Norrlandsmästerskapet - Umeå

Som sagt, Norrlandsmästerskapet gick i Umeå på Hippologum. Den alltid lika bra annordnade Junidressyren! :)

Vi for redan på torsdagen, ville komma fram i tid + att jag skulle starta efter lunch på fredagen. Vi stod i ett stall med hästar som gick dom högre klasserna (men Leo var fortfarande högst i mankhöjd haha!). Dom var från Segersta, Piteå och Djurgården mm. Alla var jättetrevliga! Pratade lite med Amanda och Emelie Eklund och deras mamma, sedan kom jag/vi på att vi faktiskt gått på ridläger tillsammans för 100år sedan haha! Det var på ponny tiden, ett ridläger för Louise Crafoord-Hofmann. Tänka sig vad Sverige är litet haha! ;) Jätteroligt att träffa dom igen och höra hur det gått för dom :)
 
                                                                                                                                                                  
 
Fredag: Start vid kvart i 11. Mamma och jag knoppade och gick med honom på förmiddagen. Framridningen gick bra, inge tjafs utan det flöt på bra. Programmet gick också bra, kunde ha lite mer tryck i honom men vågade inte riktigt hihi, en bakdelsvändning blev helt åt skogen men resten gick bra :)
Prog: LA:4
%: 66.260
Plats: 2/21 (placering)

Efter den klassen låg vi 2a på NM, Matilda som vann klassen (med antingen 1 eller 2p före mig ;)) låg 1a på NM:et.
 
LA:4an mellantrav. Foto:Emma Berg
LA:4an galopp. Foto:Emma Berg
                                                                                                                                                                  
 
Lördag: Ösregn ute... Start vid 14:30, knoppning och promenad på förmiddagen som vanligt, framridningen gick bra, gjorde mycket förvänd galopp, övergångar och volter. lyckades rida precis när det inte regnade haha! :O Blev nog minst blöt av alla som red :P Men banan var jätte geggig och alldeles blöt, så det blev ganska jobbigt för hästarna att gå i.. Vi kämpade på väl men den korkade ryttaren --> JAG --> LYCKADES JU GLÖMMA PROGRAMMET!!! :O Det har typ aldrig hänt!! Glömde halten och ryggningen på kortsidan efter travlängningen, bläääääää, det var 3 domare också så vi förlorade 6p.. Matilda slog mig med 9p tror jag haha :P
Prog: MSV:C1
%:63.901
Plats: 3/25 (placering)
 
Så, om jag inte skulle ha ridit fel skulle vi haft en större chans att slå Matilda ;) Men jag får vara supernöjd!! Det här var Leos och mitt första NM tillsammans och vi kom 2a! :D
 
Jag red också min första MSV:B sedan förra året och det gick över förväntan! :D (För jag hade inga stora förväntningar) Jag red fram som vanligt, fast med mer tryck och jag gjorde inga byten, då blir han bara studsig haha :) Den enda stora missen var ryggningen, den blev verkligen usel, men resten var jag jättenöjd med! Man kunde inte satsa så mycket pga att underlaget inte var bra alls, halkade nästan :/ Leo var jättefin i ett byte! Fick till och med en 7a på de! :D Den andra var också bra men han var före bak haha..
Prog: MSV:B2
%: 63.023
Plats: 3/8 (precis utanför placering - bakom Amanda och Matiss, endast 1%! ;))
 
Det regnade i MSV:Bn.. Foto:Emma Berg
                                                                                                                                                                  

Söndag
: Red en LA klass för att varva ner lite, tänkte jag iaf men inte Leo haha! Han hade mer power idag, mycket finare än i fredags, men han bytte galopp i båda förvända... Han tyckte säkert han var jätte duktig, token ;) Efter ritten sket jag i vad jag skulle få för poäng, vi hade gjort ett superbra meeting och det ska jag vara jätteglad för! Jag tänte ju packa ihop och åka hem, sedan ringer mamma och säger att jag leder haha! Häpen jag blev! :O Vi fick samma poäng som 2an, men jag hade mer på allmänna intrycket.
Prog: LA:4
%: 63.902
Plats: 1/11 (placering)
 
                                                                                                                                                                   
 

Så efter helgen så blev det sammanfattande: En blågul, en blå, en till blå rosett för NM och en gul rosett! :D
 
 
Foto:Emma Berg

Så här fina var stövlarna efter MSV:B2an :P (står inte så brett i verkligheten ;))
 
 


RSS 2.0