Ny plastrong!

Nu har äntligen min nya plastrong kommit! Den passade superbra till kavajen! :) Får nu tävla i min gamla hoppkavaj - som är alldeles för liten hehe, ny plastrong fixad, handskar köpta och vitt linne :)
 
Plastrongen köpte jag på Equi Design, blå/gult band runt kragen och gul/blåa Swarovskistenar :)
 

Hoppning!

Har nu för första gången hoppat Leo i paddocken! Har bara hoppat lite ute i skogen över träd osv men inte hinder :) Han var jätteduktig! Blev inte ett enda stopp utan det flöt på bra! Inga jätte hinder var det, mer som gymnastikhinder och det var ju faktiskt första gången jag skulle hoppa ;) Men det var inte så bekvämt att hoppa i dressyrsadeln haha!
 
Vi fick "kuberna" för några dagar sedan och bommarna fixade jag från en gammal A-stakets hage, blev billigt :) Har bestämt att jag ska rida cavaletti 1 gång i veckan och hoppa 1 gång i veckan med Leo. Superbra att få göra något annat än dressyr + stärker :)
 

Träning

Leo fick flytta från sin stora gräshage till en mindre för han är nästan helt omöjlig att få tag på! När man kommer och ska hämta honom så springer han bara iväg och bockar, locka med mat funkar inte heller haha.. Men nu får jag tag på honom för det är inte lika mycket yta att springa på ;)
 
Har mest ridit Leo ute i skogen eller på något fält, eller ridit ut en sväng först och sedan ridit i paddocken en stund. Till helgen är det tävling! :D Umeå Ryttarförening håller en Reg/Nat tävling med mängder av olika klasser +  att det är Norrlandsmästerskapet! Jag kommer att åka redan på torsdagen och stanna tills på söndag. Antingen rider jag när jag kommer fram eller så rider jag innan vi far, beror på vädret :)
 
Fredag: LA:4 (NM KLASS)
Lördag: MSV:C1 (NM KLASS) & MSV:B2
Söndag: LA:4
 
Har en liten fundering på att kanske prova starta MSV:B2an på träns? Han blir inte lika het i bytena på det, men det finns fortfarande tid att tänka och känna efter :)
 
 

Bete!

Idag på eftermiddagen så släppte vi över hästarna på andra sidan vägen där dom ska gå på grönbete! Dom blev riktigt glada att få byta hage. Först stod dom bara innanför hagen och funderade men sedan drog Diva iväg längst bort i hagen haha! Leo blev ensam kvar och då drog han också iväg en sväng men kom tillbaka lika fort. Diva gasade på ett tag men sedan kom hon tillbaka igen :) Hon var den enda tuffingen som vågade gå iväg en bit i hagen ;)

Träningen!

Igår eftermiddag så tränade jag för Ingrid. Men innan hon kom så skulle jag harva paddocken hade jag tänkt, jag hann halva banan och sedan dog fyrhjulingen... Det här var ju fint tänket jag haha! Försökte några gånger med att starta den med den fungerade inte alls så sprang och hämtade en annan fyhjuling, en som är hälften så stor och ingen dragkrok :P Men så finurlig som man är så fixade det sig och allt blev gjort! :)
 
Red på tränset, ett alldeles nytt som jag köpte i Sundsvall på tävlingarna och det fungerade bra! I början så pratade vi lite om vad Leo har svårt för och lätt, vad vi behöver träna på osvosv. Började rida lite volter på en 8a och sedan gjorde vi massa övergångar :) I början var Leo lite off tror jag haha, blev lite för lång i formen och lite seg i bakbenen, men allt eftersom så blev han mycket finare! Vi tränade på öppnor i både trav och galopp och det gick bra det också, blev lite spänd ibland med på andra långsidan så släppte det. I galoppen gjorde vi övergångar galopp-->skritt-->galopp. Leo ville inte sätta under sig så mycket med bakbenen så det tränade vi på och det blev även betydligt bättre! :) Han behöver också bli starkare bak så att han kan sätta under sig mer från mellan/ökade galoppen. Jag fegrider verkligen i dom momenten för jag vet att han inte är så starkt så att han kommer tillbaka så fort som vissa andra. Om jag trycker på honom som det ska vara så blir han ju jätte fräsig! Men jag måste typ ha en långsida till på mig att samla honom haha ;) Så på volten fick jag tänka att jag skulle rida mot en stor oxer och ha en bra galopp - mellangalopp - och inte låta honom falla på bogarna. Sedan samlasamla så mycket jag kunde och sedan fram igen. Efter ett tag så fick vi till det hyfsat bra! En övning som både stärker och säger åt hästen att man behöver inte gasa järnet hela tiden utan att ryttaren bara vill "kolla gasen och bromsen". I traven gjorde vi en liknande övning, arbetstrav-->ponnytrav(korta steg)-->arbetstrav.
 
Var jätte nöjd över ridpasset och nu siktar vi in oss på nästa gång! Det började spöregna 2 ggr också så L blev lite sur stundtals haha ;)
 
Nya tränset! Ville slänga det gamla så fort som möjligt haha, det var så otroligt slitet och fult! :P
 

Anmälning!

Igår anmälde jag till en tävling i Södermanland - Gripens Ryttarförening - i början av augusti. Det är inte så jätte många tävlingar neröver som har meeting med uppstallning med dom hade det och jag tog chansen att anmäla!
 
Fredag: MSV:C1
Lördag: LA:3
Söndag: MSV:B4
 
Hade egentligen tänkt rida en MSV:B2 eller C2 på lördagen men då var dom full så det blev en LA klass istället. Lyckades knipa sista platsen i LA:n - 5st max fick vara med! :O Ska börja träna lite mer intensivare på galoppombytena så att dom sitter någolunda till augusti :)
 

Ingen ridningen idag..

Hade planerat att rida ut en sväng idag med Leo - men gud så det blåste! Stormade rent av! Då kände jag att jag inte riktigt ville ta chansen att rida iväg.. Skulle blåsa upp emot 20m/s och det är mycket! :O Inte kul att rida i storm om man har en häst som är lite kinkig hihi ;)
 
Men imorgon kväll blir det dressyrträning för då kommer Ingrid Nyström hit från Härnösand och ska hjälpa oss att träna! :) Det är väldigt(!) dåligt med tränare här och är otroligt tacksam att det är någon som kommer hit! Ska bli riktigt roligt då vi aldrig har tränat för henne förut! :)
 
Har blivit riktigt sugen på att tecka igen! Funderar på att tecka Bourgogne den här gången :)

Bilder sedan tävlingen!Stulen kavaj..

Ja förmodligen har någon stulit min kavaj på söndagen. Vi har ringt runt till dom flesta och hört om dom kanske kunde ha tagit fel kavajpåse eller tagit en extra med sig när dom for men ingen hade gjort det..

Det var en svart ny kvalajpåse. Innehåll: Plastrong med guldbrosh format som en cirkel med lejonhuven, svart pikeur diana kavaj stl. 36, 2par vita handskar, benlindor med svenska flaggan på, kännetecken på kavajen - guldkant på kragen, tvättlappen är bortklippt! Det fanns 5 "knappnålar" på kragen - en dressyrringen, 2 guldhäst huvuden och 2 fåglar en i silver/guld och en svart!

Hoppas verkligen att någon hittar den och hör av sig!!

Om någon vet något ring eller maila snälla!

emmaedwardson@hotmail.com
0722250615

Tävling söndag

Behöver inte skriva så mycket om den dagen..

Vi fick "turen" att rida när det skulle vara prisutdelning på banan bredvid - vi blev störda - allt gick skit...

Han var riktigt fin i travdelen, bra i formen, jag hade tryck och han hade fläshiga gångarter! Då tänkte jag verkligen - Hoppas det här håller i sig hela programmet! Men som sagt, nej.. Trav och skrittdelen hann vi med innan det var prisutdelning på andra banan.. Hade nästan bara 7or! :( ååååh! I galoppen drog han iväg, bytte galopp, bröt av. Allt blev skit.. Var ganska sur efteråt haha, man behöver ju inte tjoa så extremt mycket när man vet att det är en som rider på andra banan! ;)

Men jag är otroligt nöjd med dom andra 2 dagarna! Det borde jag ju vara haha - 2 vinster och personbästa i båda klasserna! ;)

Tänkte lägga ut en bildbomb från tävlingen snart också!

Tävling lördag - blågul rosett!

Idag red vi klassen LA:3. Starttiden var 13:40 så jag började göra iordning i god tid, ungefär vid 12, då jag villle rida fram en timme innan start.

Framridningen: Började med att skritta fram ca 20min sedan körde jag igång i trav och jobbade precis som igår, lång/låg och mycket lösgörande. I början var han lite taggad och ville springa iväg, men allt eftersom så släppte han och blev fin och lyhörd!

LA.3an - Lillgubben blev lite trötter haha! Det vände helt från framridningen :P Men han var jättefin ändå, tappade lite energi och blev något lång i halsen stundtals men annars så! Det var inga spöken idag - toppenbra! ;) Men jag var nöjd med ritten - vi var ganska duktig iaf tyckte jag ;) Poängen blev 67.4% och gav en 1placering till! :D Stolt matte! Klassen slutade halv 5 och jag hade ju såklart ställt in honom i boxen och när jag skulle göra iordning honom för prisutdelningen så hade han hunnit rulla sig..... Panik hahah! Men jag hann! ;)

Imorgon är det en MSV:C1. Starttid är 13:53 och klassen slutar 17:30 så det är mååånga med! :) Hoppas han är lika fin imorgon! :D

Hela tävlingen finns självklart att följa på Equipe! Där finns även bilder sedan LA:4an igår, man ser på vissa att han blir lite lång i halsen hihi ;)

Efter tävlinghelgen så kommer jag lägga ut en bildbomb från hela tävlingen :)

Fredagens start - Blågul!

Vi var först att komma av alla ryttare imorse! Vi var där redan halv 11, jag ville ha god tid på mig att göra iordning osv. Vill hellst ha koll på läget ;) Leo brydde sig inte ett dugg om att han var alldeles själv bland alla boxar, han stod och kollade ut i ingenting och drömde sig bort haha! Kunde till och med knoppa utan att ha han fastspänd! :O Det är ovanligt hihi. Men jag började göra ordning i tid, gick ut mer än 1h före min starttid. Skrittade fram ganska länge.

Framridning: Han var riktigt fin! Jobbade lång/låg, serpentinbågar, volter, övergångar. Superlösgjord och mjuk blev han! Jag blev riktigt taggad - eftersom han gick så bra och tänkte: Nu jäklar!

LA:4an - Oh herre gud... jag tror aldrig jag har suttit så dåligt i hela mitt liv hahaha! Jag tyckte allt blev katastrof (jag kan kanske överdriva något ;)) men helt seriöst, jag kunde inte sitta ner i traven! What was the problem liksom! :O Leo han såg spöken lite överallt, fåglar i skyn, en blå glassbil, en liten brun ponny som var livsfarlig och självklart alla fotografer haha ;) Leo blev båda hög och låg i formen, spänd och avslappnad (ibland lite väl avslappnad så att han nästan blev för lång) Men jag bestämde mig för att rida så "säkert" som möjligt, inte ha värsta fläshiga gångarterna utan ett kontrollerat program - och min plan verkade fungera! :) Slutade på 68% och det räckte till en 1a placering! Dutti pelleplutt! :)


Leo - LA:4 68%!

imorgon bär det av!

Torsdagens ridning: Det blev kandar som planerat, även fast det tog ca 10min att få på det för Leo vet exakt hur han ska göra för att jag inte ska nå upp haha! Det har spöregnat hela dagen, lyckades rida precis när det inte regnade så mycket, vilket jag var väldigt tacksamöver ;) Men det blev lite vattenträning i paddocken då det regnat så pass mycket att det hade blivit stora pölar!

Ridpasset gick riktigt bra, han släppte ganska fort i nacken och blev riktigt rund och fin. På slutet - dom sista 10min så tog jag upp honom i formen och red "ordentligt" eller hur jag ska säga - igenom några skolor och vägar i galoppen. Gick toppen! Han blir mycket mjukare och allertare om jag rider hann rund och låg hela ridpasset förutom dom sista 10min då jag plockar upp honom i formen. Det var så jag red på framridningen i Ö-sund och det var super bra! Känns riktigt bra inför imorgon och jag hoppas att det går bra och att de inte är allför många spöken runt om på banan ;) Ska rida på samma bana hela helgen så det bli framridning i ridhuset varje dag.

Vattenpölaaar

Träningsplanen inför S-vall

Till helgen är det som sagt tävling i Sundsvall och veckans tränings-schema lyder:

Idag/Tisdag: Paddocken, låg i formen, träns, mycket lösgörande arbete.
Leo var inte på världens bästa humör idag, bråkade ganska mycket över små saker men tillslut gav han upp och på slutet blev han riktigt fin.

Onsdag: Paddocken, låg i formen, träns, lösgörande och propgramdelar.

Torsdag: Paddocken, låg i formen, kanske kandar, något mer krävande pass, lösgörande-programdelar+rida igenom 1 eller 2 program. Efter skritta ut en lång sväng.

På fredag så åker morfar och jag till Sundsvall och då ska jag rida en LA:4 om jag inte har helt fel haha. Vi tar det i våran egen lilla takt, ingen stress :) Det blir en klass varje dag, fre-sön.

Fredag: LA:4
Lördag: LA:3
Söndag: MSV:C1


Jag tror faktiskt jag bytte alla klasser, skulle rida MSV:B4 och FEI programet men kände att vi inte riktigt har jobbat så himla bra på galoppombytena - vi är inte riktigt på den nivån än efter vilan så vi går ner i klasser och utmanar oss själva på lite träns klasser. Men efter NM/Umeå som är den sista juni så ska vi börja på att rida MSV:B klasserna igen! :) Sundsvallstävlingen är alltid lika rolig! Alla möjliga klasser och folk från stockholm och längre söderut kommer faktiskt upp för att tävla, så det blir många nya hästar och ryttare! Skojskoj! :)


Östersund - On our way home, Leo var väldigt hungrig haha! :)

Grattis i efterskott!

Grattisgrattis till lilla Diva som fyllt 1 år! Stor tjej nu! Hon har blivit jättefin i kroppen + att hon äntligen har tappat vinterpälsen så hon ser normal ut haha ;)

Det har varit lite trögt på uppdateringsfronten, men det har inte varit så mycket att berätta. Leo har gått jättebra dom sista dagarna, vi har mest varit ute i skogen och ridit på ängar/fält - enbart lösgörande arbete. Nästa tävling är Sundsvall då jag bytte lite klasser.

På fredag slutar äntligen skolan! Så skönt! :D
Mai Diva 1år!


RSS 2.0