Imorrn!

Imorgon åker jag till Sundsvall efter skolan! Tänkte gå på bio när jag kommer fram och på lördagen så blir det förmodligen Birsta för hela slanten! ;) På kvällen åker jag till Färsta och kollar på MSV:B4an. Jag kommer bli så himla sugen på rida!! Men det är väldigt roligt att se och så vill jag ju träffa alla! :D Jag brukar oftast vara ganska koncentrerad när jag sitter och kollar på tävling så putta till mig eller nått så jag vet om ni hejjar haha! Är inne i min lilla ridbubbla för tillfället då ;)

Leo går det bra för, han står i sin lilla sjukhage och ser ganska nöjd ut haha. Nästa vecka får jag börja gå med honom 30min per dag! Det är iaf något! :)

snacka om kropsstrumpa!

"Den här helkroppstrumpan är inget kommande aprilskämt utan är en "compression-suit" och ska ge rätt tryck och cirkulation för att hjälpa hästen vid transport eller efter hård träning. Enligt den australiensiska tillverkaren Hildez ska det bara ta några minuter att klä på hela dräkten som knäpps med dragkedjor." - HippsonVet inte riktigt vad jag ska tycka om den här produkten.. Ser ju hemskt krångligt ut och hur ska hästen kissa om den behöver det?? Vad tycker ni?

Målat

Hade lite tråkigt så bestämde mig för att rita något, det var sjuukt länge sedan jag gjorde de! Motivet blev Leo och såhär blev det! :)


Leo är hemma!

Nu är Kingen tillbaka i stallet! Operationen gick bara bra! Nu står han i sjukhage och ska göra det i några veckor, men redan om 2v kommer han att börjas skrittas i 30min varje dag i 2v, efter det öka träningen successivt. Hoppas att det blir bra nu! :)

Shoppat

Eftersom vi åkt hela vägen till sundsvall så åkte vi inte hem direkt utan gick på stan och en sväng på birsta. Köpte en (till personlig träning) luvtröja, vanlig träningströja, en topp och en ring (gina tricot), sedan köpte jag ett roda ludd till Divas grimma, magic brush och en svart HV Polo tröja som jag är lite små käär i haha! Den inviger jag imorgon på skolan :D


En sådan fast svart!


Lite små söt ;)


Godaste frukosten!

Ingen operation idag!

Det blev ingen operation idag för Leo! Vi åkte iväg vid halv 6 och när vi kom fram så undersökte dom honom så att han mådde bra så att operationen skulle gå bra. Där sket det sig lite, han hade slem i halsen och det är en stor risk att söva då. Så det blev inget. Han får stå på kliniken över natten och få slemlösande och imorgon bestämmer dom om det ska bli en operation om det blivit bättre i luftvägarna. Det kan också vara så att det var kvar slem för att han inte rört på sig innan vi for, tog ju honom direkt från boxen. Men förmodligen är det bättre imorgon så dom kan operera och sedan på eftermiddagen hämtar vi hem honom och då väntar 6-8 veckors konvalescent...

The Melton Hunt Club Ride

Har aldrig hört talas om denna "gren". Såg det på hippson och blev lite nyfiken på vad det kunde vara :)
"The Melton Hunt Club arrangerar flera så kallade "point to point"-ritter över landskapet runt brittiska Garthorpe. Grundidén är att man ska ta sig från en punkt till en annan, alltså inte tillbaka dit man startade, och ta sig över de hinder son dyker upp under vägen. Överskottet från The Melton Hunt Club Ride går tillbaka till vidareutveckling av orten."

Det är som fälttävlan (hubertusjakt?) fasta alla rider samtidigt och man bestämmer vägen själv. Verkar lite
skojsigt iaf :)
kliniken på måndag

På måndag åker jag till kliniken i Sundsvall med Leo. Det blir operation. Vi åker vid halv 6 för vi ska vara där vid 8 tiden. Sedan opererar dom och jag får nöja mig med att gå på Birsta eller nått medans.. Sedan är det vila i cirka 2 månader för honom.. Ska börja gymma ännu mera för att hålla igång mig själv samt kanske gå/jogga hem från skolan, vilken är över 1mil. Men jag känner att jag inte klarar av att bara sitta och göra ingenting, blir hemskt rastlös! Var och tränade idag efter skolan och gudarns va nice det var!

Leo 14/3-12

Åkte in till ridhuset idag igen eftersom det är helt omöjligt att rida ute nu när det är så dåligt underlag med bara is och snö med skaror på.. :/ Men Leo skötte sig bra, var lite tjurig att ta in, sprang iväg några gånger med efter lite väntan så gav han sig haha. Det har tack och lov slutat blåsa nu, det har varit väldigt blåsigt i några dagar och det är inte det allra roligaste vädret man kan ha. Diva kommer iaf bli en härdad häst haha! Hon är ute väldigt mycket, vädret struntar hon i, täcken/plast osv är inte farligt alls, traktorer, bilar och fyrhjulingar är hon van vid, tom. klippmaskinen är inte farlig! :) Det är en bra början på en härdad häst iaf hahah! :D

*Volter
*övergångar
*tempoväxlingar
*Skänkelvikningar
*förvänd sluta
*förvänd galopp

Han fick ett litet spratt när det sprakade till i radion och var lite hyper ett tag med han lugnade sig tillslut hihi :) Om jag har möjlighet så sätter jag alltid på radio/CD när jag rider. Bara för vänjnings skull. Brukar ofta brassa på volymen ganska ordentligt, man vet aldrig hur det är på tävlingar, lika bra att vara redo! :)


lite halvsuddig bild på Diva som ligger och vilar sig, men var tvungen att zooma så det blev inte den bästa kvaliten ;)

Skoning!

Idag så blev det skoning för alla hästarna :) Verkning för Diva och Tummen och skoning för Leo. Diva är så himla duktig! Hon står jättelugnt och har faktiskt lite tålamod! Ibland kan hon få nå ryck och dra ner hoven med vad kan man begära av en 8månader liten häst! ;)

Det blev ingen tur till veterinären för henne! Släppte ju ut hästarna på morgon och då hade hon blivit betydligt bättre i benet och det är ju onödigt att åka om det inte visas något på benen. Det kommer förmodligen komma tillbaka och då är vi beredd och far på en gång!


Det är väldigt svårt att ta ett fint kort på en häst som bara ska följa efter en hahah!  Lite gulligt att hon är jättemörk på ett stort område runt ögonen men precis runt ögonen är det jätteljust! :)

Leo 11/3-12

Åkte in till ridhuset ikväll och red igenom Leo lite. Inget hårt arbete utan bara lång och låg i formen, lade mera vikt på att få honom rund och lösgjord än något ansträngande arbete.

*Övergångar
*Tempoväxlingar
*Volter
*Skolor
*Serpentinbågar i galopp/trav

Han kändes fin med ibland så kom benet och sprätte till. Känns så konstigt att jag inte märker något när jag rider honom, kan kanske vara för att han är ganska rörlig annars också, men jag vet inte.. Om en häst är halt så känner jag det direkt men det här var svårare :/


Putsa!Var tvungen att putsa upp dom gamla guldknopparna och dom blev nästan lika fin som dom nya! :D

Städat stallet!

Tycker jag har varit superduktig och städat hela stallet haha! Det tog cirka 3h men fint blev det! :D

Vågade inte lägga ut före/efter bilder, efterbilderna får duga haha! ;D

.

 

Brun HV Polo outfit

Är det bara jag som är lite kär i HV Polo haha? ;)


RSS 2.0