Tävling Öfrk

Jag var borta tors-sön, Leo och jag var i Östersund och tränade och tävlade. 2 dagars träning sedan 2 dagar tävling. I träningen för Martin klarnade vi från dag 1 - 2, Leo blev riktigt fin och jag är jätte nöjd med ridpassen!

Tävling
Lördag:
Min framridning har jag nu lagt upp annorlunda, Martin hjälpte såklart till med uppläggninget. Egentligen är det inte så mycket förändring, jag ska bara rida lösgörande arbete och i en lång rund form där han får upp ryggen ordentligt, när ryttaren för mig är inne på banan ska jag plocka upp honom i formen och rida "som vanligt". Han blir mycket mera lös och bakbenen är mera under honom. Han blir riktigt fin! Det enda målen jag hade med tävlingen var att han skulle vara lugn, hellre att jag inte trycker på honom än att jag gör det och han blir spänd och att han skulle skritta genom hela skrittprogrammet - han har en tendens att börja takta den lille filuren ;)

MSV:C1 - Han var sk*t fiin! Var jättenöjd med rundan och målen lyckades vi uppnå! Han var lugn och lyhörd och vi fixade skritten! Wiiie! :D Skolorna blev jätte bra, skritten lyckades vi få en 8a på! Galoppen var bra den också men han blev liiiite spänd i bågen, men enklabytena blev mycket bra en 7a och en 8a faktiskt! :) Skrapade ihop 66,17% och det är verkligen superbra för oss! Vi avancerade från från Härnösand 285p till Östersund 311p, hela 26p! Ganska mycket ändå, satsade på en stadig ritt och typ inget tryck.

Domare: Mats Eriksson
Kommentar -
Pampig och tilltalande häst! Kunde vara ytterligare nyanserad.
Stämmer! Jag hade ju inget speciellt tryck ihonom så han kan mer! :)

Det blev en 5e plats efter några väldigt duktiga ryttare! :) Vill också passa på att gratta Martin som red på över 70% i alla sina klasser och var endast 8p från att rida på 80% i MSV:B! :D

Söndgen: En LA:3, träns! Leo kändes fin på framridningen, riktigt runt och lite på g! Inne på banan var han riktigt fin där också! I mellan/ökade galoppen blir han inte så bärande i formen, krullar lätt ihop sig och faller in i händen. Men vad kan man begära av en häst som gått superfint 3 dagar redan och förmodligen har lite träningsvärk - som sin ryttare ;) Men mellantraven grejade vi och fick en fin 8a. Vi slutade på 202p 66.16% och slutade på en 3e plats! Endast 3p till 2an och 5p till 1an! :)

Domare: Mats Eriksson
Kommentar - Flott häst med förtjänster! Kunde vara något mer i egen bärighet, blir lite stöttande på hand.
Helt rätt där också! Det är vekligen roligt att man ser/känner likadant.

Är jätte nöjd med helgens tävling och träning! En gul och en grön rosett fick vi med oss hihi. Nu ska vi ta det lugn en tid framöver sedan är det Sundsvalls tävlingen som jag ska sikta på! :)


Träning dag 2

Idag gick Leo ännu bättre än igår! Det blev ett riktigt roligt och givande ridpass. Började med att skritta ut innan jag skulle rida och självklart så skulle det ju börja spöregna........ Slår aldrig fel haha! ;) Men det var ändå ganska skönt för de har varit jättefint hela dagen - jag har faktiskt fått liiite färg på armarna haha! :D Leo har fått gå ut i hagen och lyckats rulla in massor med lera och damm, men det är borttvättat nu och han är ren och fin! :) Det känns jätte bra för imorgon - hoppas att han sköter sig hihi. Startlistan har kommit för imorgon också, jag startar klockan 16:42.. Han får förmodligen gå ut i hagen innan, sedan blir det nog många promenader i skogen :)


Packning!

Just nu sitter jag i Östersund, har ganska nyss tränat klart för Martin och Leo var riktigt fin på slutet av passet! Det är träning imorgon också klockan 12:15. Bestämde att jag skulle träna på träns, vilket jag också har gjort hemma. Idag tränade vi nästan bara övergångar och galoppdelen i LA:3an, han blev lite spänd när det kom 10st ponnisar som gick förbi blev han jätte rädd haha! :P Det är alltså tävling lör-sön, en klass varje dag, efter Härnösand tänkte jag om lite och ändrade klasser, han har tappat lite grand efter operationen så vi börjar om lite från lägre klasser istället :) En MSV:C1 och en LA:3 ska vi rida, första programmet på lång bana som jag rider på träns, ska bli spännande ;) Är alltså borta i 4 dagar - åh herregud vilken packnig! Fick nästan inte plats haha!

-Träns/Kandar
-Sporrar
-Stövlar
-Sadel/sadelgjord
-Sadelpadd
-Schabrak *4
-Benlindor *5 (4 i varje så = 20st ;))
-Täcken *4 + Regntäcke för han har fått en hage att gå i :)
-Hjälm
-Sockerbitar
-Pall
-Ryktlåda
-Schampoo/pälsglans
-Paddar *3 Rid- och nattpaddar
-Grimmor *2
-Vatten- Foderhink
-Promenadträns

-4st foderhinkar
-Maaaat: Krafft-9kg Lusern-Massor Betfor-6skopor torrt
-ca 60kg hö
-Höpåsar

Jag har 3st väskor med mig haha! =)

OCH MYCKET MER!

Nu ska jag snart sova, ska åka till stallet imorgon bitti och släppa ut Leo i hagen :)JDM i Härnösand

Nu blir det en snabb uppdatering om DM:et som för andra året i rad hölls på Härnösands Ridklubb.

Vi kom fram på fredag eftermiddag, ställde iordning alla grejor och jag gick ut med Leo en promenad innan vi åkte från ridskolan. Klubbkompisarna stod alldeles bredvid Leo så han var inte ensam. Han var väldigt lugn och gjorde inte något stort väsen av att vi farit bort.

Lördagen: På framridningen var han piggelin, försökte bara ställa igenom och lugna honom. Dagens klass var en MSV:C1a som då var en DM klass. Domare var Sonny Elfvin. Inne på banan släpte han lös sin energi haha, det var lite som att rida på en bomb som kunde sprängas vilken sekund som helst. Inridningen blev kass, iaf halten, men vi grejade travökningarna och fick 8or! :) Han var spänd som en fiolsträng så skolorna blev ju inte så bra, lösgjordheten var verkligen inte på topp haha. Han tacktade i skritten så det drog ner, galoppdelen gick hyfsat bra förutom längningarna! Det fick för FORT haha! Han vet när han ska öka och när han gör det får jag nästan inte stopp på honom, han tog betten och drog den lilla filluren! Det är inte så mycket att göra än att på ett bra sätt försöka stoppa vildhästen, skulle ju se lite elakt ut om jag bara drog honom i munnen, tålamod :) Vi skrapade iaf ihop 60.4% (hamnade faktiskt bara 3e utanför placering) och jag fick som lov att vara nöjd med de haha! :) Det jag vann på var korrektigheten i programmet men lösgjordenheten drog ner som sagt hehe. Efter jag ridit var Leo väldigt trött, bestämde mig för att stryka LA:4an som jag skulle rida dagen efter och bara rida MSV:C2an. Han har inte riktigt kommit tillbaka till sitt forna jag, tar det det lite lugnt med klasserna ett tag framöver så att han hinner bygga upp och vänja sig :)

Söndagen: Leo var jätte fin på framridningen, avslappnad. Inne på banan blev han lite för avslappnad haha.. Han krullade mest ihop nacken och hängde något i betten. Domare Gunilla Åkerman. Inridingen blev katastrof idag igen haha, och i längningarna blev han lång i nacken.. Lyckades något bättre med skolorna, men sen såg han hästar som gick i vatten i hagen bredvid och hoppa till. I galoppen SKET JAG FULLSTÄNDIGT i att länga hahahah! Säkerhetsåtergärd ;D Galoppdelen var helt okej, fick en 8a på en serpentin båge och några 7or på annat :) Slutade på prick 62% (2a utanför placering) På det allmänna intrycket fick jag bättre på än förra dagen, det jag vann på var korrektigheten i programmet och gångarterna, resten var godkänt och jag fick 1p mer på lösgjordheten än dagen innan = en 6a haha! :D

Detta slutade med, trots 2 program som inte alls gick så bra och en Leo som både var pigg och trött med att vi knep DM Guldet för Juniorer på Storhäst! :)


Enorma Leo och fina Salsa och Sara som kom 2a! Båda verkar ha hittat något roligt att se på hihi! :)

Sista updaten innan jag far!

Nu ska jag snart gå ut och rida Leo innan vi ska fara. Blir ett lösgörande pass i paddocken på kandar, sedan ska han duschas och jag ska kolla till allting en sista gång - sedan bär det iväg! :) När vi kommer fram så gör vi klart allting på en gång, packar fram alla grejor osv. Senare på kvällen ska jag ut och gå med honom en stund och efter det blir det nattinatti och ladda inför morgon dagen. Det kommer flera från hemmaklubben (Östersund) som ska dit redan idag också, så han blir inte ensam :) Ikväll blir det till att plugga program, har faktiskt inte glömt något men är alltid bra att kolla en sista gång på dom :)

Du kan följa tävlingen på equipe ---> HÄR! :)Startlistor!

Startlistorna är klara! Är faktiskt lite små nervös haha, jag brukar aldrig bli nervös! Kanske för att det var 4månader sedan jag tävlade sist :P Allting är packat och klart, skåpen fullt och transporten laddat med mat för hela helgen. Vi åker redan imorgon även fast tävlingarna bara är lör-sön. Jag rider Leo på förmiddagen och sedan duschar honom efteråt. Sedan blir det avfärd till Härsnösand-Distriktmästerskapet! Hoppas Leo sköter sig hihi :D Ska bli så himla roligt att få komma ut och träffa alla igen! Bla. Linnea (dressyrmakarna) och Elin (dressyrelin) kommer att vara med och många fler! :)


LA:4an


MSV:C1an


MSV:C2an

Hela startlistor på equipe ----> HÄR! :)

köpa?

Är jätte sugen på att köpa dom nya Kingsland skorna! Tycker dom var rättså fräna :) Har också beställt ett par mjukisbyxor från SvRF (för cirka 1,5 vecka sedan) men dom har inte kommit ännu så får bli dom gamla på tävlingen i helgen :)


Övervakning

Har ni övervakning så att ni kan se era hästar i stallet? En superbra grej! Jag skaffade de först när Martina var påväg att föla, superkoll! :) Rekommenderas stark! Byter bara kanal på tv:n och ser direkt vad som pågår i stallet :)


vinkeln är fortfarande från fölboxen men man ser ganska mycket iaf! :)

Anmälda tävlingar framöver

Nu har jag anmält till några tävlingar framöver som jag hoppas att jag kommer åka till om det inte blir nå tjosan så att jag inte kan fara, redan nästa helg är den första! Har ju inte tävlat sedan i Februari!!! Sjukt taggad! :D

Härnösand DM - 19-20/5
Klasser: MSV:C1 (DM klass), MSV:C2 (DM klass) och LA:4. Ville inte gå ut alldeles för hårt med höga klasser, är ju också en superbra träning att tävla på träns någon gång även fast man inte i vanliga fall gör det! :)

Östersund - 24-27/5
Träning: Torsdag-Fredag är det träning innan tävlingen. Min tränare ska också vara med och tävla så han kommer upp några dagar innan och håller träning samtidigt :)
Klasser: MSV:C1, MSV:B2, MSV:B4. Hemmaplan, hoppas han sköter sig haha :)

Sundsvall - 16-17/6
Klasser: MSV:B2, MSV:B4, MSV:C1. Tänkte först rida FEI:s Lagt.program men sedan kom jag på att jag och Leo inte tycker om de programmet speciellt mycket (än;) ), jag trodde först det stod FEI:s Inl.prog, den gillar vi haha :)

Umeå NM - 29-30/6 & 1/7
Klasser: Fre-LA:4 (NM klass) och FEI:s Inl.prog. Lör-MSV:C1 (NM klass) och MSV:B2. Sön-MSV:B4. Brukar inte rida fler än 4 klasser på ett meeting men nu blev så :) På en helg blir det MAX 3 klasser, 2 första och 1 andra dagen. Räcker gott och väl :)


Hoppas på en repris från DM förra året hihi :)

Vårdlöshet i trafiken.../ridpass

I tisdags red jag i paddocken, planen var att rida ett enkelt lösgörande pass. Hann rida i 35-40min innan Leo fick värsta panik/rädd/spattet!

Min paddock ligger hyfsat nära vägen, men det är nog en 15-20m iaf. Leo har aldrig varit rädd för bilar som kör fort osv men nu sket det sig.. Det är en liten väg som går genom vår "by" och utanför gården finns en liten raksträcka som tydligen är superbra att göra onödiga grejer på!!! 2 stycken mopeder kom farande i rasande fart, precis(!) vid paddocken där jag sitter och rider måste dom hålla på och spinna på, köra hur som hellst över vägen och hålla på att stå på bakdäcken.. Varför? Dom VET och SER tydligt och klart att det är någon som rider i paddocken, men dom ta ringen hänsyn till det... nej, dom fortsätter att gasa på och ställa mopparna på bakhjulen osv. Leo blev ju inte precis glad över det och började bli spändare och spändare tillslut brast det, sista körningen dom gjorde, gjorde så att Leo blev så rädd att han slängde sig bakåt och sedan när jag försökte lugna honom och gå framåt stegrade han sig och var allmänt rädd för dom! Det är inte första gången detta händer heller!! Blir så j*vla less på att vissa inte kan visa hänsyn till andra och köra NORMALT! Det var typ helt omöjligt att lugna ner Leo så jag gick en sväng runt allén där han kände sig något tryggare och sedan gick jag in i stallet. Var så arg!! Då ska man heller inte fortsätta att rida, men allt blev bara fel... 


Där på vägen är det suuuuuperkul att köra! :@

Leo 6-7/5-12

6/5 - Först så sträckte vi upp trådarna till sommar hagarna på andra sidan vägen, jättefint väder men plötsligt började det hagla stora feta bollar från himlen! Gjorde nästan ont haha! Efter vi blev klar där tog jag en svnäng på Leo i paddocken. Red igenom LA:4an fast på kort bana, det går men man får tänka till ;) Han går riktigt bra på träns, måste nästan börja rida lite på kandar snart för att få in den känslan också. Övade mest på skänkelvikningar och bakdelvändningar.

7/5 - Skrittade fram på moon sedan gick jag till paddocken och värmde upp lite och red sedan igenom MSV:C1an. Han blev lite spänd ett tag då han såg något i skogen med efter ett tag så släppte det. Det gick riktigt bra, galoppdelen funkar super, ska öva lite mera på enklabyten och volter. Blev träna idag också och ta på sporrarna för första gången på jättelänge haha! Imorgon blir det att rida igenom MSV:B2an :)


Gammal bild sedan i vintras - Östersund

nytt på plastrongen

Bytte nålen på plastrongen till en lite annorlunda grej :)
Till en rund guld cirkel med 2 lejon huvuden mot varandra, fick den av mormor! :D Satt som en smäck!


RSS 2.0