Träning för Sussie!

Just den här tiden på året är det jättesvårt att rida här hemma, det är stenhårt i backen så paddocken är inte ett val. Varför kan det inte komma snö? :( Red för Sussie förra veckan 
 
Det var jättelänge sedan jag red i ridhuset på Dannero, vi började med att jogga igång lite i alla gångarter med lite övergångar. Sedan började vi med den riktiga träningen :) Jag valde att träna på lite linjer i Msv:A programmet. Men först så gick vi på volten för att kolla läget, formen och bjudningen mm.
 
Sedan började vi med att rida skolorna i traven, öppna ->båge ->sluta från spåret till G. Det flöt på väldigt bra, det jag ska tänka på är att gå lite fler steg rakt i s-bågen innan jag vänder. Vi gjorde lite bakdelsvändningar ( inte för att det är med i programmet men ändå :)), måste aktivera honom lite mer till höger för han vill gärna skippa sista steget i vändningen. Kollade läget i samlade skritten och den ökade, att det ska vara samma takt men mer energiskt i samlade.
 
Började sedan att galoppera lite på volten, kolla bjudningen och lite byten. Sedan började vi känna lite på piruettgaloppen fast på volten då, samla->fram igen. När det fungerade bra så provade vi att göra en riktig piruett, inte på just den platsen den är på i programmet men på den platsen jag vill :) Efter det så gick vi in och provade att göra dom på rätt plats så att säga. Det gick riktigt bra, han satte sig fint på bakdelen i båda varven och piruetterna var lugna och stadiga. Det jag skulle tänka på där var att inte börja vända för tidigt, för jag började nästan samla i hörnet och sedan vände 10m in på linjen när man kan gå typ 30 till haha. Så lite längre linje skulle vi ha, Melle kan samla sig så pass bra innan så det skulle inte vara något problem sa Sussie :) Kul att höra!
 
Sist så skulle vi göra serien. Vi började att göra i vart 4e, vilken var fruktansvärt svårt hahah!! När vi sedan övergick till vart 3e så gick det betydligt bättre! Melle var jätteduktig och dom här byten blev som dom skulle ;) Jag var jättenöjd över passet och det var Melle också tror jag, svettig pålle :) 

Kommentarer
Postat av: <3

Kan du inte berätta lite om din nya häst? :)

2013-11-24 @ 21:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0