Tyskland!

Jag ska åka till Tyskland nu på lovet!!
 
Kommer hem på söndag! Så det kanske inte blir någon uppdatering alls under veckan, men jag får se!
 
 
Den som gissar rätt på vad jag ska göra kan få en kaka haha ;)

Träning för Ingrid

Nu är äntligen det mesta av de störra skolarbetena klara, engelska uppsatsen är äntligen klar så nu borde jag kunna börja blogga lite till ;)
 
Jag slutade skolan vid halv 2 och for direkt hem och packade ihop sakerna till träningen. Tog in Melle och gjorde iordning honom, han fick vara gul och blå på den här träningen ;) Vi åkte sedan till Dannero när vi var klar. Jag hann se Johanna lite innan det var min och Melles tur, det var roligt att se! :D
 
Jag ville prova att träna lite på rörelserna i Intermediairen och det gjorde vi! Började med att träna lite travarbete, att inte få M att springa fort utan att hellre trava något långsammare så bakbenen kommer under mer och det blir ett mer tryck i traven, men inte så att det går fort! Efter vi klarat av det så provade jag att rida igenom travdelarna i Int, öppna på medellinjen->8m volt->sluta ut till spåret. Sluta till medellinjen->8m volt->öppna på medellinjen. Måste säga att det gick väldigt bra! Lite svårare att komma in i vänster volt än höger men så kan det vara :)
 
I galoppen började vi att träna på lite arbetspiruetter på volten, när det kändes bra gick vi vidare och gjorde sedan linjerna som dom är i programmet, det var inga större problem, M kunde verkligen det där ;) Men för att förbättra piruetterna ännu mera så började jag med att skritta linjen, börja lägga en bakdelsvänding där piruetten skulle vara, fortsätta med bakdelsv. tills den kändes bra och sedan fatta galopp i den. Var lite svårt i början men det blev bara bättre och bättre!
 
Galoppsaxen skulle vi göra för första gången någonsin haha, och den blev helt ok! I början så blev det väldigt vingligt, men så fort jag slutade att "anstränga mig allför mycket", genom att ge mindre hjälper och sitta rakt upp och ned så gick det sååå mycket bättre!! Jag tänker fortfarande att jag rider Leo haha och han behöver ibland dom där större hjälperna för att förstå vissa rörelser. Men M kan ju grejerna så han tyckte nog bara det blev jobbigt att jag gjorde för mycket så då blev det vingligt istället :) Jag ska tänkte på att inte visa alltför stora hälper, gå något längre rakt i bytet och sedan börja på slutan igen. I den här saxen så hinner man med det men ju högre upp i klasserna det blir så kommer man inte hinna med det, men då hoppas jag att vi har hittat varandra lite mera också ;)
 
Avslutade med lite serier. M har inga problem med dom men vi gjorode också såhär- ett byte, väntade till han var spikrak och lugn, byte, väntade likadant igen, byte osv. Det kunde bli 3byten emellen och ibland blev det 5. Men det viktigaste var att han inte förutspådde mig ;)
 
Jag var riktigt nöjd över den här träningen!! Med tanke på att vi inte kunnat ridat i paddocken något pga snön så gjorde M ett jättebra jobb! Så målet med att starta Int1 i slutet av nästa år är nog ingen omöjlighet! :D
 

på tisdag..

..så blir det träning för Ingrid! Har verkligen saknat att träna ordentligt för någon.. Ska bli roligt! Det blir första gången Melle och jag tränar för Ingrid, hoppas såklart att vi sköter oss haha ;)

Lilla Leo som nu ser ut som en väldigt söt, rund köttbulle om magen och en massa vinterpäls.. Beter sig som en 4åring ibland haha, stackarn har så mycket energi så han vet ju inte vart han ska ta vägen.. Om två veckor blir det sista besöket hos veterinären! <3

Update!

Jag är fullt medveten om den dåliga uppdaterigen, men skola går före bloggen!
 
Ridningen går bara bra, Melle sköter sig fint och vi har börjat känna på lite svårare saker! Igår snöade det för fullt, just nu är det lite jobbigt med snön eftersom hästarna inte har några sulor på sig, men nästa vecka är det skoning så då blir det på med sulorna, har även fått sätta på lite tjockare täcken, det var -8 imorse! Brrr!!
 
Jag ska börja ge mig på att sy knopparna! :D
 
Nån veckas skillnad
 
Melle har även fått blivit rakad, gick superbra!
 
Avslutar med en liten snöig vinterbild på lillbrorsan som var tagen igår
 

Go mule<3

Tävling Kramfors

Sorry för halvslö uppdatering igen, men det har börjar trilla in mer och mer jobb i skolan..
 
I lördags så var vi och tävlade i Kramfors, närmaste tävlingen jag har faktiskt :) Vägen hade även öppnat så inga omvägar var tvungen att tas. Vi åkte ganska tidig på morgonen, hade en uppstallningsplats där så knoppad när jag kom fram. Den här tävlingen hade jag besämt mig för att prova att rida på träns! Why not liksom :)
 
Melle var fin på framridningen --> övergångar, skolor och tempoväxlingar så bakkärran kommer in under. Sedan var det dax att gå till banan. Han var väldigt lugn, trav och skritt programmet gick riktigt bra! I galoppen så hände det lite grejer haha.. Galoppfattningen är ju vid E, mitt framför så gick det en häst som skulle till hagen på andra sidan vägen, Melle tyckte han var lite kuslig speciellt när han kom upp på asfalten och vi inte såg hästen - men fortfarande hörde den. Melle blev jättespänd så jag bestämde mig för att lägga en volt, men det släppte inte mycket. Han gjorde sedan 3 byten i varje och tyckte han var jätteduktig! :D Så en galoppdel med f.v osv blev, ja, inte så bra, tror det vart 3or i protokollet så det drog ju ner hyffsat mycket.. Sedan började han slappna av lite men då blev han lite lång i formen ist, men hellre det än hög, spänd och kanske lägger in några byten ;)
 
Men vårat mål med den här tävlingen var att få 62% för att sedan kunna rida MsvB, och det fick vi! 63.4% och precis utanför placering! :) Så dagens mål var uppnått trots tokigheter! ;)


RSS 2.0