Longering och dagens pass

Jag har provat att longera Melle för första gången och ja vad kan jag säga, det var ju absolut inga problem alls! :) Trots kolmörker så var han stencool. Det var väldigt skönt att han kan gå på stora volter haha! Leo har liiite svårt för det där med stora volter, han vill helst att dom ska vara små så man kan låtsas vara en räzerbil i en kurva, men det blir bättre och bättre, nu är det inge räzer och något större volter har det blivit ;)
 
Dagens ridpass bestod av lite lösgörande arbete i paddocken. Som tur var regnade det inte (Lyckas pricka in ganska bra när det inte regnar haha) men det blåste något. Men det var inget som Melle brydde sig om :) Däremot var det en person som hoppade av bussen ca 100m från paddocken och hade bara reflexkläder, syntes tydligt alltså, och såklart såg ju Melle honom, men blåstirr i några sekunder och lite klappar på halsen så var han inte så värst intresserad längre :)
 
Vi började i låg run form och han började nästan genast frusta, toppen! Lite joggning med övergångar till skritt, serpentiner, gick på en 8a och även lite skänkelvikningar på det. Samma sak i galoppen - övergångar, volter, f.v galopp och enkla byten. Han var väldigt lugn och fin genom hela passet, Han gjorde riktigt bra f.v galopp samt skolor! Gjorde en ryggning och en uppridning som finish och det klarade han finfint :) Travade av honom, skrittade och sedan gick vi in. Tycker han går riktigt bra på träns! Har inte haft kandaret sen Bräcke tävlingen, ville testa lite hur han var på träns och det har jag fått ett tydligt svar på nu, väldigt bra alltså haha :)
 
Vännäs Msv:C1 - Skritt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0