Ridning på Moon

Inte ridningen på månen dock ;) Moon är en gigantiskt lägda som jag brukar rida ute på :)
 
Vill ni veta en fantastisk grej? Solen kom fram idag!! Det slutade att regna när jag red ut, molnen försvann och solen tittade fram :D Blev så glad! 
 
Melle var riktigt duktig idag! Tränade mest på lösgörande övningar då det fortfarande var blött i gräset men inte geggigt. Började i låg rund form, han började frusta ganska på en gång - vilket är ett bra tecken! Gick på en 8a och gjorde tempoväxlingar med jämna mellanrum. Sedan lade jag in lite övergångar trav->skritt->trav. Efter det så blev det såklart galopp :) I ett ganska friskt tempo i början, lite tempoväxlingar och övergångar mellanåt.
 
Skritt paus
 
Tog upp formen till "tävlingsform" och började rida med lite mera tryck. Red skolorna som det ligger i C1an, det flöt på väldigt bra, tappade lite tryck i volterna men det är bara att ha det i bakhuvudet :) Provade på lite samling till passage för att få det där lilla trycket när man sätter igång till "vanlig trav", blir lite mer power-artad trav då :) I galoppen gjorde jag lite förvänd galopp och sedan provade jag att göra någon halvpiruett, vilket gick väldigt bra! :) Har ridit på träns hela veckan och ska även prova det imorgon i Östersund, tycker det är ganska bra att man vågar prova något annat än kanske kandaret, det är en bra check på lydnaden :) Hästen ska ju egentligen gå lika bra på träns som på kandar. 
 
 
 
Vännäs Msv:C1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0