Sista dagen!

Imorgon börjar allvaret!  08.30 är det upprop - så taggad att få träffa alla nya klasskamrater! :D 
 
Nu ikväll har det börjar blåsa och regna en väldans! Men jag tror inte att översvämningarna i Malmö når hit, fy vad mycket vatten! 
 
Igår så startade inte min bil haha... Var ju sådär lagomt lägligt tills skolstarten ;) Det var på gränsen att den startade med hjälp, men som tur var fixade sig allt! :)
 
Bilder kommer snart! Tänkte att det skulle få bli lite bättre väder innan jag börja knäppa kort och lägga ut.

Första passen!

Nu har jag ridit dom första passen på Leo sen han anlände. Igår var han inte alls pigg, trodde det skulle vara lite krut i honom eftersom han stått flera dagar men nope. Fjantade sig gjorde han iaf haha, det blåser ju ganska mycket här och det är väldigt farligt med löv och träd ;)
 
Idag så var allt mycket bättre, han hade släppt rädslan för löven som kom flygande och det blev ett riktigt trevligt ridpass med bara lösgörande arbete. Det är otroligt varmt här! T-shirt räcker gott och väl! Jag som hade började rida med dunvästen hemma haha!
 
Nu är bildproblemet fixat så i föregående inlägg finns det äntligen lite bilder som gör det lite roligare :)

25 augusti

Var jag framme i Skåååne! Det drygaste biten var hemifrån till Gävle, sedan kom E4an och då rullade allt på så mycket fortare. Leo kom igår (26e) med Jakobsson, så idag blir det mys och joggning på schemat! Fick iordning rummet väldigt fort faktiskt, ska lägga ut bilder på allt när blogg.se har fixat bildproblemet! :) Jag bor i Igelösa, har häst och rum på samma ställe, 7km till skolan(Flyinge) och 5km till Södra Sandy och 10km till Lund. Allt är alltså väldigt nära :D Det jag måste lära mig är att förstå skånskan.. Jag måste seriöst se helt störd ut när jag ser jättekoncentrerad ut för att förstå vad folk säger och sedan måste fråga "ursäkta kan du ta det där igen" haha! Vill bara börja skolan så man har något att göra på dagarna, få annat att tänka på, ut o gå är jättebra men jag kan inte vara ute och gå en hel dag, då går jag av haha!! ;)

Melle såld

När jag fick beskedet att jag kommit in på Hippologprogrammet så var den stora fråga om jag verkligen kunde ta med två hästar under studietiden. Jag är varken rik eller har mer timmar än 24 per dag... Efter noga övervägningar så bestämde jag mig för att jag måste sälja en häst. Både Leo och Melle har sina för och nackdelar, så jag bestämde att jag skulle lägga ut båda på annons och sedan få se vem som blir såld först. Det blev Melle som såldes, till Övik så det är fasligt nära hemifrån haha ;D Han kommer få det superbra hos familjen Broman som vi känt sedan innan. Marie och Melle har redan startat en klass på deras hemmatävlingar förra helgen och det blev en placering och ett kval till MsvB trots lite hopp inne på banan! :D Det kommer gå så bra för dom! <3

Sommarjobb!

Började sommarjobba i slutet av juni, perfekt med lite lugn efter student o allt. Jag jobbar hos Försvarsmakten på avelsstationen hemma i Sollefteå. Bästa jobbet med de trevligaste människorna och finaste vovvarna! :) Sista jobbdagen var i söndags, samma dag som jag åkte ner till Skåne, lite tajt ;) Blev erbjuden sommarjobb även nästa sommar också! Underbart! :D
 
 
 
 
 
 

Antagningsprov för Hippologprogrammet

I slutet av maj blev jag kallad till antagningsprovet på Flyinge för Hippologprogrammet. Det bestod av tre stycken moment.
*Hoppning
*Dressyr
*Häst vid hand
 
Jag var väldigt nöjd med alla moment speciellt hoppningen som ni alla vet att jag inte håller på med alltför ofta ;) Lite tajt om tid emellan momenten men annars var allt bra. Jag fick börja med hoppningen (!!) som jag var mest nervös inför, men klarade alla uppgifter och var som sagt väldigt nöjd med det haha!
 
Efter hoppningen blev det häst vid hand. Däremellan var det otroligt kort om tid, hann nästan inte borsta klart hästen! :S Så man blev lite stressade och jag höll nästan på glömma att memorera hästens namn, stam osv. Men väl inne i ridhuset så släppte alla spänningar och det flöt på bra.
 
Sist men inte minst dressyren! Vid varje moment (hoppningen och dressyren) fick man byta häst med en i gruppen. Först fick jag rida en jättetrevlig energisk valack som var lika hög som Leo så det var på gränsen att jag kom upp från marken haha ;) Sedan efter halva passet så bytte vi alltså häst och jag fick en mindre häst (phuu haha) som var väldigt lugn, nästan lite seg, men det gällde att rida! Det gick bra med alla hästar och jag var nöjd med dagen.
 
Efter nån vecka så fick vi ett brev hem som skulle visa om vi blev godkänd i alla grenar, om man inte blev det så hade man ingen möjlighet att komma in på programmet. Man skulle alltså ha mist 5p i alla grenar för att bli godkänd, jag blev godkänd i alla men fick (såklart) minst i hoppningen ;) Glädjeskutt!!
 

Studenten!

(Icke häst relaterat)
För jag har tagit studenten!! :D Dagen började med champagnefrukost och sedan åkte vi flak in till skolan för avslutningen, efter det var det marsch ner till parken och avslut med familj, släkt och vänner!
 
 
"Hellre en samhällstjänst än en naturkatastrof, tekniskt fel eller ekonomisk kris" ;)
 

Bal 2014

(Icke hästrelaterat)
Innan studenten var det bal! Vi hade väldigt tur med vädret för det var strålande sol och bara dagen innan under natten hade det regnat.. Men lite tur ska vi väll ha ibland ;) Förmiddagen bestod av att fixa hår och hjälpa varandra, lätt för killarna som bara behöver ta på sig kavajen och kamma håret lite haha! En mysig förmiddag med vänner sol. På eftermiddagen så skulle vi ner till parken för att fotas, herregud va less man blev.. alla 95or skulle vara med på samma kort, såklart var vi tvungen att flytta omkring oss hela tiden haha, tjejerna fick ont i fötterna och killarna höll på rinna bort :P Efter fotograferingen så skulle vi upp på Hotellhallstaberget för att äta middag och sedan var det nattklubb!
 
Snyggaste kavaljern! ;)
 
Fina vänner!

Låt oss börja!

Det är lite att skriva nu! Det som kommer ta mest tid tror jag är flikarna i meny raden, tidigare hästar osv. Men vi börjar väll från Juni eller va säger ni? ;)

Nu jäklar!

Nu ska jag komma igång med bloggen igen! Stina har gjort en ny design, jag har flyttat till Skåne och Leo har precis kommit fram! Motiverad och taggad! Har så mycket att uppdatera! :D
 
 
 
 
 


RSS 2.0