Leo hos Martin

Under tiden jag var hemma så ville jag inte ställa av Leo så jag bestämde mig för att skicka iväg honom på ett litet bootcamp hos Martin Umarus som är min tränare här på Flyinge :) 
 
Leo fick vara där och träna lite på att inte ha för bråttomt i piruetterna, ta det lugnt i serierna, tränar lite på öka minska i galoppen ;) och tränat lite på att trampa!
 
När jag hämtade honom åt jag fortfarande medicin så ville ta det lite lugnt så Martin red honom och jag fick kika lite, det är ju inte många gånger man ser sin egen häst från marken faktiskt! Leo såg riktigt fin ut!! Satte sig betyyydligt lugnare i piruetterna åt båda hållen och i det svåra hållet var det inte så jättesvårt längre! :D Serierna har vi hittat en bra övning som hjälper både Leo och mig, att Leo lär sig att efter ett byte så ska det komma ett till, utan då - lägg en volt om han blir het, gå in på diagonalen igen och om han gör första bytet lugnt gör jag ett till och sedan volt igen för att hålla det lilla huvudet sysselsatt på mig och inte på att springa lite för fort. Roligt att se också att han kan trampa lite :D Han kommer aldrig att kunna trampa "riktig" piaff, då skulle man börjar med det för mååånga år sedan, men det är alltid bra träning att hålla koll på alla 146 ben och stärka lite andra muskler :) 
 
Han har varit jättefin att rida och när jag tömkör, nu håller vi i det här till första tävlingen för iår tycker jag! :) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0