Leo är hemma!

Leo åkte hem till Sollefteå redan för ca 2v sedan :)
 
Den veckan började inge bra, skulle rida ett pass på kvällen men kände att ngt inte stämde. Bad Matilda komma ut och kolla och Leo var alltså halt på h.b. På morgonen dagen efter gick vi till veterinären här på Flyinge, Leo var då 3gradit halt på h.b i höger varv och 1grad på v.b. Började med bedövning, gick nerifrån och upp. Vi kom ända upp till knäet(!) och all behandling va negativ- alltså fortfrande 3gradit halt... Min vanliga tur tänkte jag då.. Veterinären visste inte alls vad det kunde vara, kollade även bäckenet och korset men inget där heller. Tillslut hade han fått maxmängden med bedövning så det blev boxvila under helgen och tillbaka på måndagen då Johan Lenz skulle komma från Helsingborg. Det sista vi gjorde var att ta ett blodprov som dom sedan skulle se om det var förhöjda muskelvärden, isf skulle det kunna vara en sträckning.
 
Återbesöket var tummen upp! Leo var inte alls lika halt, nu snackar vi bara 1 grad max! Johan tog ett nytt blodprov och jämförde värdena sedan den första gången och dom hade gått ner till det normala! Så förmodligen har han gått och gjort något i hagen eller boxen och sträckt sig på något vis! Lättnad! På onsdagen åkte Leo hem, han har fått vila och äta massor med mat! <3 Dom kollade honom hemma i söndags och då syntes det ingenting så nu är han på g igen, jag slutar skolan nästa vecka så snälla Elin Hellström är så gullig och håller igång Leo medans! :)
 
Anledningen till att jag valde att skicka hem Leo så mycket tidigare är många saker, bla att jag sa upp stallplatsen redan i april och inte hittat ett bra nytt stall, och dels för att han tyvärr har tappat en hel del.. Han har inte alls tyckt om hösilaget som stallet hade och jag fick inte köpa ngt eget, han har aldrig gått på en sådan stor kraftfodergiva + LUSERN någonsin!! Då kände jag att det va bäst för honom att åka hem där jag vet att han får äta så mycket hö han vill som han också tycker om och att han helt enkelt bara får vara häst ett tag och försöka kralla på sig, 2-3v vila är absolut ingenting egentligen, det är inte fören 6-8v har gått som man kan börja se att en häst börjar tappa muskler och kondition. Leo behöver mycket gosaker, hö med bra protein, vila med mycket utevistelse och massa kärlek :) <3

Kommentarer
Postat av: Johanna Berglund

Kul att Leo och snart du är hemma igen! :)
Såg att du ska ut och tävla här uppe i sommar, hoppas snart vara på gång ut vi också så vi kan ses på tävlingarna "som vanligt" i sommar :)

Svar: Det tycker jag låter strålande! :D
Emma

2015-05-31 @ 17:27:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0